Archiv článků
Linecké pečivo - originální recept – rakouská kuchyně
21.08.2014 08:11
Suroviny:
Na těsto:
400 g hladké mouky
270 g másla
140 g moučkového cukru
3 žloutky
Na potření: 1 bílek
Na posypání: 70 g hrubého krystalu, 70 g oloupaných, nahrubo nakrájených mandlí
Na slepení: 200 g malinové marmelády
Postup:
Do proseté mouky přidáme změklé máslo, cukr, žloutky a...
Vepřová pečeně po Bavorsku
14.08.2014 23:54
Suroviny:
1 ½ vepřové krkovice
3 stroužky česneku
3 středně velké cibule
2 menší mrkve
2 lžičky majoránky
2 lžičky kmínu
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
1 lžíce sádla
1 lžička másla
½ l světlého piva
½ l vývaru (možno použít vývaru z kostky)
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce nasucho...
Gaspacho- studená polévka - ze španělské kuchyně
07.08.2014 22:25
Suroviny:
5 dobře vyzrálých rajčat
70 g rajčatového protlaku
1 cibule
2 – 3 stroužky česneku
oblíbené bylinky (bazalka, petrželka, tymián, ..)
2 lžíce vinného octa
3 lžíce panenského olivového oleje
mletý pepř, sůl
2 krajíčky bílého toustového chleba na zahušrění
rajčatová šťáva nebo voda na...
Staromaďarský tokáň
31.07.2014 12:43
Suroviny:
250 g zadního hovězího masa
250 g vepřového plecka
250 g telecího masa z krku
2 - 3 cibule
mletá paprika
mletý pepř
70 g uzené slaniny
2 lžíce sádla
4 rajčata
3 papriky
vývar
sůl
1-2 lžíce hladké mouky
300 ml smetany.
Postup:
V kastrole necháme „vylít“ slaninu, nakrájenou...
Buchty na pare s orechami – ze slovenské kuchyně
24.07.2014 12:11
Suroviny:
300 g polohrubé mouky
20 g droždí
1 vejce
200 ml mléka
1 lžička cukru
sůl
Na náplň: meruňky, švestky, jahody, džem, švestková povidla
Na posypání: mletá jádra vlašských ořechů, moučkový cukr
rozpuštěné máslo na omaštění
Postup:
Do mísy prosejeme...
Zrazy a Mrkvový salát se smetanou a křenem (z polské kuchyně)
17.07.2014 23:17
Suroviny:
400 g mletého masa
1 rohlík nebo žemle
1 vejce
100 g slaniny
mletá paprika
1 cibule
sůl, mletý pepř
tuk na smažení
Postup:
Připravíme si směs z masa, vejce, koření a zvlhčené housky. Z hmoty utvoříme placičky, na ně poklademe na nudličky nakrájenu slaninu a...
Plněný Hermelín
10.07.2014 20:05
Suroviny:
2 ks sýra Hermelín
100 g Lučiny
2 lžíce pomazánkového másla
1 lžička naloženého zeleného pepře
1 lžička kaparů
50 g salámu typu Herkules
1 lžička oleje
petrželka
sůl
Postup:
Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky....
Kuře na rozmarýnu Pollo al rosmarino
03.07.2014 11:34
Suroviny:
1 kuře o hmotnosti cca 1,2 kg
2 lžíce olivového oleje
3 snítky rozmarýnu
sůl
Na opékání:
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
Postup:
Omyté a osušené kuře rozkrojíme podél prsní kosti a rozložíme na šířku. Vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, potřeme olejem,...
Malinový pohár se zmrzlinou
26.06.2014 10:35
Suroviny:
300 g malin (čerstvých nebo mražených)
6 plátků želatiny (10 g)
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 ml šlehačky
vanilková zmrzlina
Postup:
Plátky želatiny namočíme do vody.
Maliny smícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem a přes...
Drn z Podkrkonoší (kapustové placky)
19.06.2014 16:22
Suroviny:
300 g kapusty
150 g hrubé mouky
3 vejce
5 cl mléka
3 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
sádlo na smažení
Postup:
Kapustu uvaříme v osolené vodě. Necháme ji na sítu okapat a pak ji nasekáme nadrobno.
Z vajec, mouky a...
Záznamy: 501 - 510 ze 725