Archiv článků

Vepřové srdce na slanině

17.05.2019 21:36
Suroviny: 3 vepřová srdce 1 cibule 50 g slaniny 1 lžíce másla 1 lžička hladké mouky 1 citrón sůl   Postup: Dobře očištěná a omytá srdce uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak každé rozkrojíme na polovinu a položíme na ně plátky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a spolu...

Pražský řízek

10.05.2019 20:53
Suroviny: 4 plátky z telecí kýty po cca 150 g 4 míchaná vejce 100 g šunky 2 lžíce másla 1 lžíce oleje sůl   Postup: Na pánvi rozehřejeme olej a 1 lžíci másla. Maso jemně naklepeme, osolíme a pozvolna z obou stran plátky masa opečeme. Na zbytku másla připravíme řídká míchaná...

Pečené kuře s nudlemi

03.05.2019 13:17
Suroviny: 1kuře o hmotnosti cca 1,20 kg 100 g másla kmín sůl 500 g širokých nudlí petrželka   Postup: Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme zevně i uvnitř a pokmínujeme. Vložíme ho do pekáče s rozehřátým máslem, podlijeme malým množstvím vody a přikryté podusíme 15 minut. Potom...

Valašské „frgály“

26.04.2019 20:37
  Suroviny: 500 g hladké mouky 120 g másla 100 g moučkového cukru 20 g droždí 200–250 ml mléka 2 žloutky citrónová kůra, nastrouhaný muškátový oříšek sůl 1 vejce na potření   tvarohová nádivka, švestková nebo hrušková povidla strouhaný perník, drobenka   Postup: Do hrnku rozdrobíme...

Velikonoční chléb pinca (recept pochází ze Slovinska a Chorvatska)

19.04.2019 17:48
Suroviny: 500 g polohrubé mouky 300 ml mléka 3 žloutky 70 g másla 20 g droždí 2 polévkové lžíce medu ½ lžičky soli 1 vanilkový cukr citrónová kůra trochu muškátového květu 150 g rozinek na vymazání a vysypání formy: máslo mandlové lupínky strouhanka   Postup: Z droždí, několika lžic...

Velikonoční hlavička

12.04.2019 13:37
Suroviny: 500 g vepřového masa z plecka nebo libový bůček 400 g vařeného uzeného masa mírně prorostlého 10 vajec 10 rohlíků nebo housek vývar z vepřového masa muškátový oříšek sůl kontryhel, popenec, mladé kopřivy, petrželka sádlo na vymazání   Postup: Rohlíky nebo housky nakrájíme...

Beránek na česneku

05.04.2019 23:20
Suroviny: 1 kg jehněčího masa (krk, hřbet, kýta) 100 g anglické slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 5 stroužků česneku 2 dl červeného vína mletý pepř sůl   Postup: Očištěné a odblaněné maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a převážeme provázkem, aby drželo tvar. V nádobě rozpálíme sádlo a...

Slepé myši (zapečené palačinky s tvarohem)

29.03.2019 18:29
Suroviny: Na palačinky: 500 ml mléka 2 celá vejce 2 lžíce oleje nebo rozehřátého másla 160 g hladké mouky (8 polévkových lžic) 1 vanilkový puding špetka soli olej nebo máslo na pečení Na náplň: 300 g měkkého tvarohu 3 lžíce moučkového cukru 50 g rozinek 1 vanilkový cukr 1 citrón 3 – 4 lžíce kysané...

Bramborový guláš

22.03.2019 12:26
Suroviny: 8 středně velkých brambor 50 g slaniny 2 lžíce másla 1 cibule 6 kuliček nového koření 6 kuliček celého pepře 1 bobkový list 1 snítka tymiánu 200 ml smetany 2 lžíce hladké mouky sůl   Postup: V kastrole rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a cibuli a krátce orestujeme....

Fazole na bílo

15.03.2019 22:40
Suroviny: 400 g suchých bílých fazolí 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 1 cibule 50 g hladké mouky 50 g másla 250 ml smetany ocet sůl   opečená slanina, klobása, uzenina nebo sázená vejce či vejce uvařená natvrdo   Postup: Přebrané fazole propláchneme a přes noc je...
Záznamy: 1 - 10 ze 473
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>