Archiv článků

Srbské vepřové žebírko

15.06.2018 10:26
Suroviny: 4 vepřová žebírka s kostí po 150 g 70 g sádla 1 cibule 2 lžíce rajčatového protlaku 2 rajčata 2 zelené papriky 1 lžíce hladké mouky sůl vývar   Postup: Žebírka lehce naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a v rozpáleném sádle po obou stranách opečeme do zlatova. Opečené...

Vařený ovocný koláč ( recept s příběhem)

08.06.2018 13:58
Suroviny: 250 g másla nebo sádla 1 hrnek cukru 1 hrnek rozinek 1 hrnek nakrájeného ovoce a ořechů (mohou být různé druhy) 1 hrnek vařící vody 1 lžička koření „voňavé pečení“ 1 lžička jedlé sody ½ lžičky soli brandy (rum) 2vejce 2 hrnky polohrubé nebo hladké mouky 1 prášek do...

Máslový řízek

01.06.2018 10:03
Suroviny: 500 g předního telecího masa 30 g másla 1 vejce 3 housky nebo rohlíky 3 lžíce oleje citrónová kůra mletý pepř muškátový květ hladká mouka mléko vývar   Postup: V mléce namočené pečivo a očištěné maso jemně umeleme. Přidáme vejce, sůl, mletý pepř, muškátový květ, kůru...

Vepřové ledvinky na cibulce

25.05.2018 00:36
Suroviny: 500 g vepřových ledvinek 1 větší cibule 1 lžíce sádla 1 lžička kmínu 1 lžíce hladké mouky mletý pepř sůl   Postup: Ledvinky odblaníme, naplocho rozkrojíme a ostrým nožem vykrojíme močovody. Pak ledvinky nakrájíme na plátky silné 2 mm. Nakrájené ledvinky vložíme do vařící vody a na...

Hovězí maso se zeleninou

18.05.2018 20:33
Suroviny: 750 g hovězí loupané plece 100 g másla 300 g květáku 200 g kedlubnu 250 g karotky 1 lžíce hladké mouky 1 žloutek 100 ml mléka sůl vývar   Postup: Maso vložíme do vařící vody, osolíme a vaříme do měkka.  Očištěnou karotku a kedlubny nakrájíme na kostky a zalijeme vývarem...

Pouťové koláče

11.05.2018 17:43
Suroviny: 350 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 40 g droždí 250 ml mléka 100 ml oleje 2 vejce špetka strouhaného muškátového oříšku citrónová kůra sůl   Postup: Z droždí, 1 lžíce cukru, 4 lžic mouky a 5 lžic vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na...

Zapečený chřest

04.05.2018 16:55
Suroviny: 500 g chřestu 3 – 4 silnější plátky šunky 200 ml šlehačky 2 žloutky 100 g tvrdého sýra typu ementál 1 lžička cukru 1 lžička citrónové šťávy 1 lžička másla 1 lžička koření na chřest nebo vegety sůl 1 lžíce másla na vymazání zapékací misky   Postup: Chřest omyjeme a odkrojíme dřevnaté...

Karlovarské rohlíky

27.04.2018 00:32
Suroviny: 300 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 7 g sušeného droždí 1 lžíce moučkového cukru 270 – 300 ml mléka 70 g sádla 70 g másla sůl olej na potření   Postup: Obě mouky prosejeme, promícháme se solí, cukrem a sušeným droždím, přilijeme vlažné mléko a vlahé máslo a sádlo. Zaděláme...

Bakoňské kotlety

20.04.2018 23:27
Suroviny: 4 ks vepřových kotlet po cca 150 g 1 velká cibule 50g slaniny 100g čerstvých hub nebo hrst sušených, předem namočených 2 lžičky mleté sladké papriky 1 lžička sádla 1 lžíce hladké mouky 200 ml kysané smetany sůl, mletý pepř vývar nebo voda na podlití   Postup: Kotlety otřeme vlhkým...

Arabská rýže (rýže s nudlemi), Bakoňské kotlety

20.04.2018 23:24
Suroviny: 350 g rýže 100g nevařených vlasových nudlí 1 lžíce másla sůl   Postup: Přebranou rýži dobře promyjeme. Nejprve několikrát v teplé a potom ve studené vodě. Dáme ji do misky, zalijeme vodou a necháme asi 5 minut stát. V kastrolu rozehřejeme máslo a za stálého míchání...
Záznamy: 1 - 10 ze 426
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>