Buchty na pare s orechami – ze slovenské kuchyně

24.07.2014 12:11

 

Suroviny:

 

300 g polohrubé mouky

20 g droždí

1 vejce

200 ml mléka

1 lžička cukru

 sůl

Na náplň: meruňky, švestky, jahody, džem, švestková povidla

Na posypání: mletá jádra vlašských ořechů, moučkový cukr

 

rozpuštěné máslo na omaštění

 

Postup:

 

Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, připravený z droždí, cukru, 1 lžíce mouky a 2 lžic mléka. Osolíme a mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, zaděláme polotuhé těsto, které necháme na teplém místě kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 - 20 dílů, z kterých utvoříme placičky. Do středu každé dáme zvolenou náplň, dobře zabalíme a upravíme do tvaru kulatých knedlíků. Vaříme je v páře cca 10 minut. Uvařené propíchneme vidličkou a podáváme je sypané mletými ořechy a moučkovým cukrem a polité rozehřátým máslem.

 

Celková doba přípravy cca 1 ½ hodiny

16 – 20 ks