Recepty z rádia

Roláda z dýňových semen

09.11.2018 13:25
Suroviny: 5 vajec 5 lžic krystalového cukru 7 lžic zelených nepražených mletých dýňových semen 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky mletého kardamomu (badyánu) 200 ml husté zakysané smetany meruňková marmeláda   Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak přidáme mletá dýňová...

Cesnáčky

02.11.2018 21:03
Suroviny: Na těsto: 600 g polohrubé mouky 100 ml oleje 400 ml mléka 42 g droždí 2 lžičky soli 2 lžičky cukru Na posypání: 50 g eidamu Na náplň: 250 g rostlinného tuku 1 velká palička česneku 1 lžička soli 150 g eidamu   Postup: Z malého množství mouky, vlažného mléka, droždí a cukru si...

Prvorepublikový dort

26.10.2018 21:00
Suroviny: 7 vajec 200 g moučkového cukru 50 g strouhané čokolády 2 lžíce sladké strouhanky (z keksů nebo piškotů) 1 lžíce polohrubé mouky 150 g neloupaných mletých mandlí Na krém: 100 g másla 70 g moučkového cukru 50 ml mandlového likéru 250 ml šlehačky   čokoládová poleva tuk a hrubá mouka na...

Biskupský chlebíček s červenou řepou

19.10.2018 22:23
Suroviny: 150 g vařené červené řepy 250 g polohrubé mouky 200 g třtinového cukru 1 lžíce rumu 2 lžičky kypřícího prášku 3 vejce 150 ml oleje 70 g čokolády 30 g rozinek 30 g mandlí 30 g ořechů 30 g kandovaného ovoce mléko podle potřeby sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání...

Kedlubny po staročesku

12.10.2018 15:43
Suroviny: 2 větší kedlubny 1 středně velká cibule 1 lžíce másla mletý pepř 1 lžička kmínu sůl máslová jíška na zahuštění vývar na podlití (možnost přípravy i z kostky) petrželka   Postup: Mladé listy z kedlubnů otrháme, spaříme vařící vodou a najemno nakrájíme.  Kedlubny...

Lyžičkové kuracie mäso

05.10.2018 15:41
Suroviny: 5 kuracích pŕs pokrájame na veľmi malé kúsky Na marinádu: 4 polievkové lyžice hladkej múky 4 celé vajcia 1 polievková lyžica horčice 1 polievková lyžica kečupu vegeta alebo korenie podľa chuti soľ   Postup: Všetky vyššie uvedené ingrediencie  na marinádu spolu dobre premiešame....

Gratinované lilky s parmezánem

28.09.2018 15:39
Suroviny: 1 lilek o hmotnosti cca 750 g 250 g mozarelly 300 g pasírovaných rajčat (možno použít i rajčata z konzervy) 40 g strouhaného parmezánu nebo Gran Moravia čerstvá bazalka olej na smažení sůl 6 plátků šunky (nejlépe prosuto - pršut)   Postup: Lilek omyjeme, osušíme a seřízneme...

Houbová polévka s pohankou

21.09.2018 17:11
Suroviny: 350 g čerstvých hub nebo hrst sušených 2 lžíce másla 2 lžíce oleje 1 cibule 2 – 3 lžíce hladké mouky 1 l zeleninového vývaru 1 snítka tymiánu 150 ml sladké smetany 1 hrnek pohanky 1 lžička majoránky 1 malý bobkový list petrželka sůl   Postup: Na oleji nebo másle zpěníme nakrájenou...

„Černé“ pirohy

14.09.2018 10:41
Suroviny: 100 ml pohankové mouky 400 ml hladké pšeničné mouky 1 – 2 vejce voda sůl na másle nebo sádle osmažená cibulka Na náplň: 400 g tvrdého tvarohu 2 vejce sůl   Postup: Z obou druhů mouky, vajec, vody a soli vypracujeme těsto, které musí být měkké a tuhé asi jako těsto na nudle. Pod...

Letní bramborový salát

07.09.2018 10:59
Suroviny: 750 g brambor 2 nakládané okurky 1 cibule 1 svazek ředkviček 1 vejce uvařené natvrdo pažitka Na zálivku: 1 nepříliš plná lžíce plnotučné hořčice 3 lžíce vinného nebo jablečného octa 2 lžíce kvalitního oleje 1 lžička cukru mletý pepř sůl   Postup: Omyté brambory uvaříme ve slupce...
Záznamy: 1 - 10 ze 420
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>