Archiv článků

Malinový pohár se zmrzlinou

26.06.2014 10:35
    Suroviny:   300 g malin (čerstvých nebo mražených) 6 plátků želatiny (10 g) 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 500 ml šlehačky   vanilková zmrzlina     Postup:   Plátky želatiny namočíme do vody. Maliny smícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem a přes...

Drn z Podkrkonoší (kapustové placky)

19.06.2014 16:22
        Suroviny:   300 g kapusty 150 g hrubé mouky 3 vejce 5 cl mléka 3 stroužky česneku mletý pepř sůl   sádlo na smažení     Postup:   Kapustu uvaříme v osolené vodě. Necháme ji na sítu okapat a pak ji nasekáme nadrobno. Z vajec, mouky a...

Tvarohový nákyp s třešněmi

12.06.2014 16:19
    Suroviny:   300 g vyzrálých třešní 3 vejce 400 g měkkého tvarohu 4 polévkové lžíce pískového cukru 3 housky nebo rohlíky 100 ml mléka – 1 malá sklenička špetka soli   Postup:   Nejprve nakrájíme rohlíky na drobné kostičky a přelijeme je mlékem. Osolíme, promícháme a...

Těstoviny se zeleninovou omáčkou

05.06.2014 12:32
Suroviny: 500 g těstovin 2 menší cukety 1 cibule 3 lžíce oleje 2 čerstvé papriky 2 velká masitá rajčata 1 kostka masoxu 3 stroužky česneku (podle chuti může být i více) mletý pepř čerstvý tymián (event. sušený) sůl   na posypání nastrouhaný tvrdý sýr petrželka 4 – 6 plátků šunky na...

Špenátový salát

29.05.2014 23:22
Suroviny:   300 g čerstvého špenátu 1 – 2 čerstvé hrušky 1 jarní cibulka s natí čerstvé bylinky – bazalka nebo tymián 1 citrón hrst ořechových jader (vlašské ořechy, lískové oříšky, mandle, piniové ořechy, kešu,…) 1 PL olivového oleje sůl   Postup:   Špenát zbavíme všech...

Těstoviny se zelím a pórkový salát s jablky

22.05.2014 20:09
Suroviny:   400 g těstovin 1 lžíce olivového oleje 400 g bílého hlávkového zelí 250 g slaniny 1 cibule  1 lžíce oleje  kmín, mletý pepř, sůl   Postup:       Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli najemno a slaninu na kostičky cca...

Roláda se žampióny

15.05.2014 21:42
Suroviny: Na těsto: 5 PL hladké nebo polohrubé mouky 4 dl mléka 5 vajec sůl Na nádivku: 350 g žampionů 1 lžíce másla 15 g sušených hub předem namočených 1 – 2 PL strouhanky 2 vejce 1 – 2 stroužky česneku 1 PL hořčice 1dl kysané smetany mletý pepř, sůl trochu vegety nebo podobného...

Výborná bábovka

08.05.2014 16:30
Suroviny: 6 vajec 250 g moučkového cukru 250 g másla 100 g jader vlašských ořechů 50 g strouhané hořké čokolády 1 prášek do pečiva 250 ml sladké 30% smetany 300 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr citrónová kůra   sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy   Postup: Změklé máslo...

Uzené maso se šafránovou omáčkou (oblíbené jídlo Antonína Dvořáka)

30.04.2014 20:10
  Suroviny:   500 g uzené krkovice bez kosti 1 menší cibule 50 g másla 40 g hladké mouky ½ KL sušeného šafránu ½ l vývaru z uzeného masa 200 ml sladké smetany ke šlehání 2 stroužky česneku nebo cukr a citrónová šťáva na ochucení sůl   Postup: Uzené maso uvaříme, měkké vyjmeme,...

Zadělávané kedlubny

24.04.2014 20:27
Suroviny:   2 větší kedlubny 1 středně velká cibule 1 PL másla mletý pepř 1 KL kmínu sůl máslová jíška na zahuštění vývar na podlití (možnost přípravy i z kostky) petrželka   Postup:   Mladé listy z kedlubnů otrháme, spaříme vařící vodou a najemno nakrájíme.  Kedlubny...
Záznamy: 511 - 520 ze 727
<< 50 | 51 | 52 | 53 | 54 >>