Kuře na rozmarýnu Pollo al rosmarino
Suroviny:
1 kuře o hmotnosti cca 1,2 kg
2 lžíce olivového oleje
3 snítky rozmarýnu
sůl
Na opékání:
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
Postup:
Omyté a osušené kuře rozkrojíme podél prsní kosti a rozložíme na šířku. Vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, potřeme olejem, osolíme, poklademe snítky rozmarýnu a přiklopíme víkem, poklicí nebo alobalem. V chladničce necháme alespoň jednu hodinu proležet. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a marinované kuře v tuku opečeme z obou stran do světle hnědého zabarvení. Opékáme pomalu, abychom kuře nespálili. Poté dáme kuře dopéct do rozehřáté trouby.
Pečeme při 180 °C dočervena. Takto připravené kuře je hodně šťavnaté a má jemnou chuť.
Příloha: brambory na všechny způsoby, pečivo, zeleninové saláty
Celková doba přípravy: 2 hodiny
4 porce