Kuře na rozmarýnu Pollo al rosmarino

03.07.2014 11:34

 

 

Suroviny:

1 kuře o hmotnosti cca 1,2 kg

2 lžíce olivového oleje

3 snítky rozmarýnu

sůl

Na opékání:

2 lžíce másla

2 lžíce oleje

 

Postup:

 

Omyté a osušené kuře rozkrojíme podél prsní kosti a rozložíme na šířku. Vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, potřeme olejem, osolíme, poklademe snítky rozmarýnu a přiklopíme víkem, poklicí nebo alobalem. V chladničce necháme alespoň jednu hodinu proležet. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a marinované kuře v tuku opečeme z obou stran do světle hnědého zabarvení. Opékáme pomalu, abychom kuře nespálili. Poté dáme kuře dopéct do rozehřáté trouby.

Pečeme při 180 °C dočervena. Takto připravené kuře je hodně šťavnaté a má jemnou chuť.

 

Příloha: brambory na všechny způsoby, pečivo, zeleninové saláty

 

Celková doba přípravy: 2 hodiny

4 porce