Drn z Podkrkonoší (kapustové placky)
Suroviny:
300 g kapusty
150 g hrubé mouky
3 vejce
5 cl mléka
3 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
sádlo na smažení
Postup:
Kapustu uvaříme v osolené vodě. Necháme ji na sítu okapat a pak ji nasekáme nadrobno.
Z vajec, mouky a mléka si připravíme řidší těsto, do kterého přidáme nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Propracujeme v jednotnou hmotu.
Lžící nebo malou naběračkou lijeme na rozpálené sádlo těsto do tvaru placiček. Smažíme po obou stranách pěkně do červena.
Drn podáváme spolu se šťouchanými bramborami jako samostatné jídlo, pro milovníky masa doporučuji obohatit o plátek masa, nejlépe uzeného.
Celková doba přípravy cca 1 hodina (včetně přípravy brambor)
3 – 4 porce