Drn z Podkrkonoší (kapustové placky)

19.06.2014 16:22

 

 

 

 

Suroviny:

 

300 g kapusty

150 g hrubé mouky

3 vejce

5 cl mléka

3 stroužky česneku

mletý pepř

sůl

 

sádlo na smažení

 

 

Postup:

 

Kapustu uvaříme v osolené vodě. Necháme ji na sítu okapat a pak ji nasekáme nadrobno.

Z vajec, mouky a mléka si připravíme řidší těsto, do kterého přidáme nakrájenou  kapustu, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Propracujeme v jednotnou hmotu.  

Lžící nebo malou naběračkou lijeme na rozpálené sádlo těsto do tvaru placiček. Smažíme po obou stranách pěkně do červena.

Drn podáváme spolu se šťouchanými bramborami jako samostatné jídlo, pro milovníky masa doporučuji obohatit o plátek masa, nejlépe uzeného.

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina (včetně přípravy brambor)

3 – 4 porce