Plněný Hermelín

10.07.2014 20:05

Suroviny:

 

2 ks sýra Hermelín

100 g Lučiny

2 lžíce pomazánkového másla

1 lžička naloženého zeleného pepře

1 lžička kaparů

50 g salámu typu Herkules

1 lžička oleje

petrželka

sůl

 

Postup:

 

Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Lučinu, pomazánkové máslo a olej našleháme. Salám, vydlabaný vnitřek sýrů kapary, zelený pepř a petrželku jemně nakrájíme a vmícháme do našlehané hmoty. Podle chuti osolíme. Hermelínové misky naplníme připravenou pomazánkou. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.

 

 

Plněný Hermelín II

 

Suroviny jsou stejné, krom salámu se použije 70 g nahrubo nasekaných jader vlašských ořechů. Zdobí se hroznovým vínem nebo jiným ovocem. 

 

Poznámka: místo sýru Hermelín lze použít též sýr Vltavín, obě varianty jsou vynikající.

 

Celková doba přípravy cca 20 minut

4 ks