Archiv článků

Gratinované plněné žampiony

04.09.2014 09:55
Suroviny: 12 středně velkých čerstvých žampiónů ½ l masového vývaru (možno připravit z kostky) 100 g šunky (libové vařené uzené maso) 1 jarní cibulka 1 vejce 1 lžíce másla petrželka mletý pepř sůl 300 ml kysané smetany 150 g tvrdého sýra   Postup: Z očištěných žampiónů odkrojíme třeň....

Kuřecí prsíčka na balkánský způsob

28.08.2014 20:34
Suroviny:   500 g kuřecích prsíček 1 cibule 1 lžíce oleje 1 lžíce hladké mouky 50 g rajčatového protlaku 2 lžíce plnotučné hořčice worcesterská omáčka  mletý pepř  sůl   Postup:   Kuřecí prsíčka otřeme vlhkým ubrouskem, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou....

Linecké pečivo - originální recept – rakouská kuchyně

21.08.2014 08:11
  Suroviny: Na těsto: 400 g hladké mouky 270 g másla 140 g moučkového cukru 3 žloutky Na potření: 1 bílek Na posypání: 70 g hrubého krystalu, 70 g oloupaných, nahrubo nakrájených mandlí Na slepení: 200 g malinové marmelády   Postup: Do proseté mouky přidáme změklé máslo, cukr, žloutky a...

Vepřová pečeně po Bavorsku

14.08.2014 23:54
Suroviny:   1 ½ vepřové krkovice 3 stroužky česneku 3 středně velké cibule 2 menší mrkve 2 lžičky majoránky 2 lžičky kmínu 1 lžička nastrouhané citrónové kůry 1 lžíce sádla 1 lžička másla ½ l světlého piva ½ l vývaru (možno použít vývaru z kostky) sůl a čerstvě mletý pepř 1 lžíce nasucho...

Gaspacho- studená polévka - ze španělské kuchyně

07.08.2014 22:25
  Suroviny: 5 dobře vyzrálých rajčat 70 g rajčatového protlaku 1 cibule 2 – 3 stroužky česneku oblíbené bylinky (bazalka, petrželka, tymián, ..) 2 lžíce vinného octa 3 lžíce panenského olivového oleje mletý pepř, sůl 2 krajíčky bílého toustového chleba na zahušrění rajčatová šťáva nebo voda na...

Staromaďarský tokáň

31.07.2014 12:43
Suroviny: 250 g zadního hovězího masa 250 g vepřového plecka 250 g telecího masa z krku 2 - 3 cibule mletá paprika mletý pepř 70 g uzené slaniny 2 lžíce sádla 4 rajčata 3 papriky vývar sůl 1-2 lžíce hladké mouky 300 ml smetany.   Postup: V kastrole necháme „vylít“ slaninu, nakrájenou...

Buchty na pare s orechami – ze slovenské kuchyně

24.07.2014 12:11
  Suroviny:   300 g polohrubé mouky 20 g droždí 1 vejce 200 ml mléka 1 lžička cukru  sůl Na náplň: meruňky, švestky, jahody, džem, švestková povidla Na posypání: mletá jádra vlašských ořechů, moučkový cukr   rozpuštěné máslo na omaštění   Postup:   Do mísy prosejeme...

Zrazy a Mrkvový salát se smetanou a křenem (z polské kuchyně)

17.07.2014 23:17
Suroviny:   400 g mletého masa 1 rohlík nebo žemle 1 vejce 100 g slaniny mletá paprika 1 cibule sůl, mletý pepř tuk na smažení   Postup:   Připravíme si směs z masa, vejce, koření a zvlhčené housky. Z hmoty utvoříme placičky, na ně poklademe na nudličky nakrájenu slaninu a...

Plněný Hermelín

10.07.2014 20:05
Suroviny:   2 ks sýra Hermelín 100 g Lučiny 2 lžíce pomazánkového másla 1 lžička naloženého zeleného pepře 1 lžička kaparů 50 g salámu typu Herkules 1 lžička oleje petrželka sůl   Postup:   Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky....

Kuře na rozmarýnu Pollo al rosmarino

03.07.2014 11:34
    Suroviny: 1 kuře o hmotnosti cca 1,2 kg 2 lžíce olivového oleje 3 snítky rozmarýnu sůl Na opékání: 2 lžíce másla 2 lžíce oleje   Postup:   Omyté a osušené kuře rozkrojíme podél prsní kosti a rozložíme na šířku. Vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, potřeme olejem,...
Záznamy: 501 - 510 ze 727
<< 49 | 50 | 51 | 52 | 53 >>