Archiv článků
Štika s křenovou omáčkou
18.12.2014 11:01
Suroviny:
1 štika o hmotnosti cca 1 kg
100 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
citrónová šťáva
sůl
Na omáčku:
70 g strouhaného křenu
350 ml kysané smetany
citrónová šťáva
špetka cukru
sůl
Postup:
Vykuchanou a očištěnou rybu nakrájíme na porce, vložíme ji do vařící osolené a...
Sandokanovy oči - vítězné recepty
09.12.2014 00:38
Zasněžené sandokanovy oči od p. Libuše Götzové
Suroviny:
Na základní hmotu:
1 balíček sušenek koka (180 g)
1 hrst oblíbeného müsli
125 g másla
2 lžíce rumu
cukr podle chuti a uvážení
Na krém:
125 g másla
1 natvrdo vařený žloutek
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce...
Zeleninové karbanátky
01.12.2014 23:33
Suroviny:
750 g míchané zeleniny (např.: květák, mrkev, kedlubny, celer, pórek, ..)
50 g másla
2 vejce
1 rohlík nebo houska
5 lžic mléka
strouhanka podle potřeby
mletý pepř
sůl
tuk na smažení
Postup:
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Měkkou, dobře okapanou, najemno nakrájíme....
Křest knihy Ulice vaří s Vámi
11.11.2014 00:28
Nahlédněte do kuchyně svých oblíbených hvězd ze seriálu ULICE!
Polévka z husích drůbků s knedlíčky – kaldoun
06.11.2014 10:06
Suroviny:
Na polévku:
husí žaludek, srdce, křídla a krk
1 středně velká mrkev
½ menšího celeru
1 menší kořen petržele
50 g řídké máslové jíšky
petrželka
sůl
Na knedlíčky:
husí játra
1 menší cibule
50 g másla
1 vejce
5 lžic mléka
špetka nastrouhané citrónové...
ULICE VAŘÍ S VÁMI
05.11.2014 10:44
Pro všechny milovníky dobrého jídla, pro diváiky seriálu Ulice a pro všechny, kteří rádi vaří:
Dnes vychází další moje kuchařská kniha ULICE VAŘÍ S VÁMI ... už 10 let.
V knize naleznete recepty na oblíbená jídla seriálových postav.
Podrobnosti o prodeji knihy naleznete zde po křtu...
Pečená posvícenská husa, Chlupaté knedlíky – kluzáky z Českomoravské vysočiny
31.10.2014 10:06
Pečená posvícenská husa
Suroviny:
1 mladá husa o hmotnosti cca 3 kg
kmín
sůl
Postup:
Husu zevnitř i zvenku posolíme a posypeme kmínem. Podlijeme malým množstvím vody a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a odebíráme vypečené sádlo.
Měkkou,...
Posvícenské tvarohové koláčky
23.10.2014 10:05
Suroviny:
Na těsto:
170 g polohrubé mouky
130 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 vejce
125 ml mléka
50 ml oleje
25 g droždí
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
kůra z dobře omytého citrónu
sůl
1 vejce na potření
Na polití:
70 g másla
2 lžíce rumu
Na tvarohovou nádivku:
300 g měkkého...
Šumajstr čili Šulimajs z jihu Moravy
16.10.2014 21:51
Suroviny:
300 g krup
200 g fazole2
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
200 g cibule
400 g škvarků
4 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
2 lžíce vepřového sádla
Postup:
Fazole přes noc namočíme. Pak k nim přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a uvaříme je....
Lepiduša - tradiční pokrm z Valašska
09.10.2014 07:52
Suroviny:
1 kg brambor
sůl
cca 300 g polohrubé nebo hrubé mouky
120 g másla
70 g moučkového cukru
150 g švestkových povidel
1 lžička mleté skořice
50 g mletého máku
Postup:
Nejprve rozmícháme povidla se skořicí, podle hustoty je můžeme naředit vodou a také umeleme...
Záznamy: 481 - 490 ze 721