Kuřecí prsíčka na balkánský způsob

28.08.2014 20:34

Suroviny:

 

500 g kuřecích prsíček

1 cibule

1 lžíce oleje

1 lžíce hladké mouky

50 g rajčatového protlaku

2 lžíce plnotučné hořčice

worcesterská omáčka

 mletý pepř

 sůl

 

Postup:

 

Kuřecí prsíčka otřeme vlhkým ubrouskem, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V rozpáleném tuku je z obou stran opečeme dozlatova. Měkké opečené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. V tuku po opékání orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, hořčici, podle chuti worcesterskou omáčku, trochu vody a krátce povaříme. Maso rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a podáváme.

 

 Příloha: smažené hranolky, pečené brambory, dušená rýže, těstoviny, čerstvá zelenina

 

Celková doba přípravy ½ hodiny

4 porce