Kuřecí prsíčka na balkánský způsob
Suroviny:
500 g kuřecích prsíček
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
50 g rajčatového protlaku
2 lžíce plnotučné hořčice
worcesterská omáčka
mletý pepř
sůl
Postup:
Kuřecí prsíčka otřeme vlhkým ubrouskem, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V rozpáleném tuku je z obou stran opečeme dozlatova. Měkké opečené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. V tuku po opékání orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, hořčici, podle chuti worcesterskou omáčku, trochu vody a krátce povaříme. Maso rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a podáváme.
Příloha: smažené hranolky, pečené brambory, dušená rýže, těstoviny, čerstvá zelenina
Celková doba přípravy ½ hodiny
4 porce