Archiv článků
Chřestové balíčky
21.05.2015 12:29
Suroviny:
500 g chřestu
3 – 4 silnější plátky šunky
200 ml šlehačky
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu ementál
1 lžička cukru
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička másla
1 lžička koření na chřest nebo vegety
sůl
1 lžíce másla na vymazání zapékací misky
Postup:
Chřest omyjeme a odkrojíme dřevnaté...
Vodnice na kyselo
14.05.2015 00:04
Suroviny:
500 g vodnice
1 cibule
cukr
vinný ocet
sůl
2–3 lžíce máslové jíšky
Postup:
Vodnici oloupeme, nastrouháme na hrubší nudličky a přelijeme vařící vodou. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme ji cukrem a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme okapanou vodnici, osolíme, okyselíme...
Přehled křtů mojí nové knihy
11.05.2015 06:26
S velkou radostí vás všechny zvu na křty nové kuchařské knihy "S trochou nostalgie aneb Ta naše kuchyně česká". Bude jich víc a na nejrůznějších místech:
16.5.2015 ve 12 hodin - Plzeň, Měšťanská Beseda - v rámci celodenního festivalu Senioři baví seniory
23.5.2015 - Litomyšl - dopoledne...
Moravské koláčky
07.05.2015 12:54
Suroviny:
350 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
40 g droždí
100 g rozpuštěného másla
250 ml mléka
3 žloutky
sůl
300 g tvarohové náplně
100 g švestkových povidel
máslová drobenka
1 vejce na potření
Postup:
Z droždí, 1 lžíce cukru, 4 lžic mouky a 5 lžic vlažného...
Ohnivák
30.04.2015 13:07
Suroviny:
500 g drůbežího masa bez kosti
2 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
1 pálivá paprika
200 g uzeného masa nebo klobásy
2 lžičky pepřového koření nebo drceného barevného pepře
2 lžíce rajčatového protlaku
hladká mouka na zahuštění
sůl
5 lžic kvalitního oleje
Postup:
Očištěné a...
Nová kniha S trochou nostalgie 2 aneb ta naše kuchyně česká
26.04.2015 11:30
Milí čtenáři,
v první polovině května t.r. vyšla druhý díl kuchařské knihy S trochou nostalgie, tentokrát s podtitulem ta naše kuchyně česká. Že to ve Vás evokuje krásnou píseň Karla Hašlera Ta naše písnička česká? Jestliže ano, pak je to dobře. Mám tu písničku velice ráda, kdykoliv...
Roštěnky podle labužníka
23.04.2015 11:29
Suroviny:
4 ks roštěnek po cca 150 g
1 lžíce sádla
1 cibule
mletý pepř
sůl
hladká mouka na obalení
1 lžíce kaparů
1 lžíce plnotučné hořčice
3 – 4 sladkokyselé okurky
1 lžička másla
200 ml sladké smetany
Postup:
Změklé máslo utřeme s hořčicí, přidáme najemno nakrájené...
Selské bramborové placky
16.04.2015 15:15
Suroviny:
800 g vařených brambor
150-200 g hrubé mouky
100 g pšeničné krupice
2 vejce
200 g mletých škvarků
mletý pepř, sůl
sádlo na potření
Postup:
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozstrouháme na jemném struhadle. Když jsou brambory vychladlé, přidáme k nim...
Salát z polníčku
09.04.2015 08:05
Suroviny:
250 g polníčku
2 vařené brambory
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
vinný ocet
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
3 vejce vařená natvrdo
Postup:
Vypraný a okapaný polníček dáme do mísy, přidáme na plátky nakrájené studené vařené brambory, najemno nakrájený česnek, osolíme,...
Velikonoční řezy
02.04.2015 22:29
Suroviny:
Na těsto:
100 g másla
250 g moučkového cukru
2 vejce
250 ml mléka
100 g mletých vlašských ořechů
2 lžíce kakaa
250 g polohrubé mouky
½ kypřícího prášku
Na krém:
250 g másla
200 g moučkového cukru
2 žloutky
250 ml šlehačky
Na polevu:
100 g čokolády
100 g másla
Na ozdobu:
100 g barevných...
Záznamy: 461 - 470 ze 725