Archiv článků

Chřestové balíčky

21.05.2015 12:29
Suroviny: 500 g chřestu 3 – 4 silnější plátky šunky 200 ml šlehačky 2 žloutky 100 g tvrdého sýra typu ementál 1 lžička cukru 1 lžička citrónové šťávy 1 lžička másla 1 lžička koření na chřest nebo vegety sůl 1 lžíce másla na vymazání zapékací misky   Postup: Chřest omyjeme a odkrojíme dřevnaté...

Vodnice na kyselo

14.05.2015 00:04
Suroviny: 500 g vodnice 1 cibule cukr vinný ocet sůl 2–3 lžíce máslové jíšky   Postup: Vodnici oloupeme, nastrouháme na hrubší nudličky a přelijeme vařící vodou. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme ji cukrem a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme okapanou vodnici, osolíme, okyselíme...

Přehled křtů mojí nové knihy

11.05.2015 06:26
S velkou radostí vás všechny zvu na křty nové kuchařské knihy "S trochou nostalgie aneb Ta naše kuchyně česká". Bude jich víc a na nejrůznějších místech:  16.5.2015 ve 12 hodin - Plzeň, Měšťanská Beseda - v rámci celodenního festivalu Senioři baví seniory  23.5.2015 - Litomyšl - dopoledne...

Moravské koláčky

07.05.2015 12:54
Suroviny: 350 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 40 g droždí 100 g rozpuštěného másla 250 ml mléka 3 žloutky sůl 300 g tvarohové náplně 100 g švestkových povidel máslová drobenka 1 vejce na potření   Postup: Z droždí, 1 lžíce cukru, 4 lžic mouky a 5 lžic vlažného...

Ohnivák

30.04.2015 13:07
Suroviny: 500 g drůbežího masa bez kosti 2 cibule 2 stroužky česneku 2 rajčata 1 pálivá paprika 200 g uzeného masa nebo klobásy 2 lžičky pepřového koření nebo drceného barevného pepře 2 lžíce rajčatového protlaku hladká mouka na zahuštění sůl 5 lžic kvalitního oleje   Postup: Očištěné a...

Nová kniha S trochou nostalgie 2 aneb ta naše kuchyně česká

26.04.2015 11:30
Milí čtenáři,  v první polovině května t.r. vyšla druhý díl kuchařské knihy S trochou nostalgie, tentokrát s podtitulem ta naše kuchyně česká. Že to ve Vás evokuje krásnou píseň Karla Hašlera Ta naše písnička česká? Jestliže ano, pak je to dobře. Mám tu písničku velice ráda, kdykoliv...

Roštěnky podle labužníka

23.04.2015 11:29
Suroviny: 4 ks roštěnek po cca 150 g 1 lžíce sádla 1 cibule mletý pepř sůl hladká mouka na obalení   1 lžíce kaparů 1 lžíce plnotučné hořčice 3 – 4 sladkokyselé okurky 1 lžička másla   200 ml sladké smetany   Postup: Změklé máslo utřeme s hořčicí, přidáme najemno nakrájené...

Selské bramborové placky

16.04.2015 15:15
Suroviny: 800 g vařených brambor 150-200 g hrubé mouky 100 g pšeničné krupice 2 vejce 200 g mletých škvarků mletý pepř, sůl sádlo na potření     Postup:  Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozstrouháme na jemném struhadle. Když jsou brambory vychladlé, přidáme k nim...

Salát z polníčku

09.04.2015 08:05
Suroviny: 250 g polníčku 2 vařené brambory 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje vinný ocet mletý pepř sůl Na ozdobení: 3 vejce vařená natvrdo   Postup: Vypraný a okapaný polníček dáme do mísy, přidáme na plátky nakrájené studené vařené brambory, najemno nakrájený česnek, osolíme,...

Velikonoční řezy

02.04.2015 22:29
Suroviny: Na těsto: 100 g másla 250 g moučkového cukru 2 vejce 250 ml mléka 100 g mletých vlašských ořechů 2 lžíce kakaa 250 g polohrubé mouky ½ kypřícího prášku Na krém: 250 g másla 200 g moučkového cukru 2 žloutky 250 ml šlehačky Na polevu: 100 g čokolády 100 g másla Na ozdobu: 100 g barevných...
Záznamy: 461 - 470 ze 725
<< 45 | 46 | 47 | 48 | 49 >>