Ohnivák

30.04.2015 13:07

Suroviny:

500 g drůbežího masa bez kosti

2 cibule

2 stroužky česneku

2 rajčata

1 pálivá paprika

200 g uzeného masa nebo klobásy

2 lžičky pepřového koření nebo drceného barevného pepře

2 lžíce rajčatového protlaku

hladká mouka na zahuštění

sůl

5 lžic kvalitního oleje

 

Postup:

Očištěné a osušené maso nakrájíme na menší kostky, papriku, rajčata a cibuli na drobné kousky, česnek na tenké plátky. Spolu s kořením a solí vše promícháme, pokapeme olejem a v chladu necháme alespoň 2 hodiny proležet.  V kastrolu rozpálíme zbylý olej, a opečeme na něm naloženou směs. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso nebo klobásu, rajčatový protlak, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Potom pokrm zahustíme hladkou moukou, rozkvedlanou v malém množství studené vody a ještě asi 3 minuty povaříme.

 

Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

 

Celková doba přípravy cca 30 minut + doba potřebná k proležení masa

4 – 5 porcí