Selské bramborové placky

16.04.2015 15:15

Suroviny:

800 g vařených brambor

150-200 g hrubé mouky

100 g pšeničné krupice

2 vejce

200 g mletých škvarků

mletý pepř, sůl

sádlo na potření

 

 

Postup:

 Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozstrouháme na jemném struhadle. Když jsou brambory vychladlé, přidáme k nim mouku, krupici, mleté škvarky, vejce, pepř a sůl. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na stejně velké dílky, ze kterých vyválíme placky. Pečeme je nasucho na plotně, upečené potíráme rozehřátým sádlem. Podáváme je jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k dušené zelenině a k dušenému nebo pečenému masu.   

 

Celková doba přípravy: 1 ½ hodiny

4 – 6 porcí