Roštěnky podle labužníka

23.04.2015 11:29

Suroviny:

4 ks roštěnek po cca 150 g

1 lžíce sádla

1 cibule

mletý pepř

sůl

hladká mouka na obalení

 

1 lžíce kaparů

1 lžíce plnotučné hořčice

3 – 4 sladkokyselé okurky

1 lžička másla

 

200 ml sladké smetany

 

Postup:

Změklé máslo utřeme s hořčicí, přidáme najemno nakrájené okurky a kapary a dobře promícháme.

Roštěnky naklepeme, mírně osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme sádlo a z obou stran v něm prudce opečeme přepravené maso. Poté maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Na tuku po opékání necháme zpěnit nakrájenou cibulku. Na cibulový základ vrátíme opečené maso, mírně ho podlijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, na každý plátek navršíme připravenou hmotu s okurkami a kapary, zalijeme smetanou a dusíme tak dlouho, až je maso dokonale měkké.

 

Příloha: dušená rýže, těstoviny, vařené brambory, zeleninové saláty, kompoty

 

Celková doba přípravy 1 hodina

4 porce

 

Poznámka: maso solíme málo, protože kapary jsou hodně slané!