Archiv článků

Knedlíky s hlávkovým zelím

22.01.2015 23:13
Suroviny: 300 g hlávkového zelí 2 vejce 400 – 500 g hrubé mouky (podle šťavnatosti zelí) 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička kmínu sůl   Postup: Hlávkové zelí nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme, okmínujeme a promačkáme, aby zelí pustilo šťávu. Přidáme mouku, promíchanou s práškem do...

Bažant pečený ve slanině

15.01.2015 11:42
  Suroviny: 1 bažant o hmotnosti cca 1200 g 300 g slaniny, nakrájené na plátky 50 g másla mletý pepř sůl   Postup: Vykuchaného, omytého a osušeného bažanta osolíme, opeříme a celého obalíme plátky slaniny. Ovážeme provázkem, vložíme do pekáče, potřeme rozehřátým máslem a ve vyhřáté troubě...

Mirka Kuntzmannová v pořadu ČT 1 Sama doma - 15.1. 2015

14.01.2015 23:56
Recepty české kuchyně bude na v pořadu Sama doma dne 15.1. 2015 vařit Mirka Kuntzmannová

Bramborový závin a Zelný salát

08.01.2015 11:13
Suroviny: 1 kg syrových brambor cca 500 ml mléka 100 g škvarků 100 g strouhanky mletý pepř sůl sádlo na vymazání pekáče   Postup: Oloupané brambory nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Pak je spaříme horkým mlékem, osolíme, opepříme, přidáme strouhanku, škvarky a promícháme. Je-li těsto...

Štika s křenovou omáčkou

18.12.2014 11:01
Suroviny: 1 štika o hmotnosti cca 1 kg 100 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) citrónová šťáva sůl Na omáčku: 70 g strouhaného křenu 350 ml kysané smetany citrónová šťáva špetka cukru sůl   Postup: Vykuchanou a očištěnou rybu nakrájíme na porce, vložíme ji do vařící osolené a...

Sandokanovy oči - vítězné recepty

09.12.2014 00:38
Zasněžené sandokanovy oči od p. Libuše Götzové   Suroviny: Na základní hmotu: 1 balíček sušenek koka (180 g) 1 hrst oblíbeného müsli 125 g másla 2 lžíce rumu cukr podle chuti a uvážení Na krém: 125 g másla 1 natvrdo vařený žloutek 1 vanilkový cukr 2 lžíce moučkového cukru 2 lžíce...

Zeleninové karbanátky

01.12.2014 23:33
Suroviny: 750 g míchané zeleniny (např.: květák, mrkev, kedlubny, celer, pórek, ..) 50 g másla 2 vejce 1 rohlík nebo houska 5 lžic mléka strouhanka podle potřeby mletý pepř sůl tuk na smažení   Postup: Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Měkkou, dobře okapanou, najemno nakrájíme....

Křest knihy Ulice vaří s Vámi

11.11.2014 00:28
Nahlédněte do kuchyně svých oblíbených hvězd ze seriálu ULICE!      

Polévka z husích drůbků s knedlíčky – kaldoun

06.11.2014 10:06
Suroviny: Na polévku: husí žaludek, srdce, křídla a krk 1 středně velká mrkev ½ menšího celeru 1 menší kořen petržele 50 g řídké máslové jíšky petrželka sůl Na knedlíčky: husí játra 1 menší cibule 50 g másla 1 vejce 5 lžic mléka špetka nastrouhané citrónové...

ULICE VAŘÍ S VÁMI

05.11.2014 10:44
Pro všechny milovníky dobrého jídla, pro diváiky seriálu Ulice a pro všechny, kteří rádi vaří:  Dnes vychází další moje kuchařská kniha ULICE VAŘÍ S VÁMI ...  už 10 let. V knize naleznete recepty na oblíbená jídla seriálových postav.  Podrobnosti o prodeji knihy naleznete zde po křtu...
Záznamy: 481 - 490 ze 725
<< 47 | 48 | 49 | 50 | 51 >>