Sandokanovy oči - vítězné recepty

09.12.2014 00:38

Zasněžené sandokanovy oči od p. Libuše Götzové

 

Suroviny:

Na základní hmotu:

1 balíček sušenek koka (180 g)

1 hrst oblíbeného müsli

125 g másla

2 lžíce rumu

cukr podle chuti a uvážení

Na krém:

125 g másla

1 natvrdo vařený žloutek

1 vanilkový cukr

2 lžíce moučkového cukru

2 lžíce rumu

 

trochu kokosové moučky

lentilky nebo rozinky

trochu čokoládové polevy

 

Postup:

Sušenky a müsli rozdrtíme, spojíme s máslem, utřeným s cukrem, ochutíme rumem a řádně promícháme. Připravíme si papírové košíčky nebo formičky nebo plata od bonboniéry. Na dno dáme trochu kokosové moučky a vtlačíme trochu základní hmoty. Na ni dáme trochu krému a uzavřeme opět základní hmotou. Když takto naplníme všechny formičky či košíčky, necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Potom vyklopíme. Na plošku, „zasněženou“ kokosovou moučkou, kápneme trochu rozpuštěné čokoládové polevy a přilepíme na ni lentilku nebo rozinku. Sandokanovy oči dáme do papírových košíčků a uložíme chladu.

Příprava krému: Máslo utřeme s cukrem, přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný uvařený žloutek, rum, vanilkový cukr a ještě dobře promícháme.

 

 

Cca 30 ks

 

 

 

 

 

Sandokanovy oči  - recept, který se uváděl nejčastěji

 

Suroviny:

Hmota A: 125g rozpuštěného ztuženého tuku, 5 lžic kokosové moučky, 4 lžíce sušeného mléka (stačí sypká smetánka do kávy),  3 lžíce moučkového cukru


Hmota B: 100g mletých ořechů, 50g moučkového cukru, 50g změklého másla, trochu rumu


Hmota C: 125g rozpuštěného ztuženého tuku, 50g kakaa, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce pudinkového prášku


Lentilky

 

Postup:
Všechny hmoty vyrobíme důkladným promícháním. Plníme do umělohmotných obalů od vajíček vypláchnutých studenou vodou nebo do papírových košíčků. Dospodu dáme lentilku, nalijeme trochu hmoty A, na ni dáme hmotu B a nakonec zalijeme hmotou C. Necháme řádně ztuhnout a potom vyklopíme.
 
Připravujeme-li hmotu do papírových košíčků, sandokanovy oči v nich ponecháme a lentilku dáme navrch.
 

 

Cca 30 ks