Sandokanovy oči - vítězné recepty
Zasněžené sandokanovy oči od p. Libuše Götzové
Suroviny:
Na základní hmotu:
1 balíček sušenek koka (180 g)
1 hrst oblíbeného müsli
125 g másla
2 lžíce rumu
cukr podle chuti a uvážení
Na krém:
125 g másla
1 natvrdo vařený žloutek
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce rumu
trochu kokosové moučky
lentilky nebo rozinky
trochu čokoládové polevy
Postup:
Sušenky a müsli rozdrtíme, spojíme s máslem, utřeným s cukrem, ochutíme rumem a řádně promícháme. Připravíme si papírové košíčky nebo formičky nebo plata od bonboniéry. Na dno dáme trochu kokosové moučky a vtlačíme trochu základní hmoty. Na ni dáme trochu krému a uzavřeme opět základní hmotou. Když takto naplníme všechny formičky či košíčky, necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Potom vyklopíme. Na plošku, „zasněženou“ kokosovou moučkou, kápneme trochu rozpuštěné čokoládové polevy a přilepíme na ni lentilku nebo rozinku. Sandokanovy oči dáme do papírových košíčků a uložíme chladu.
Příprava krému: Máslo utřeme s cukrem, přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný uvařený žloutek, rum, vanilkový cukr a ještě dobře promícháme.
Cca 30 ks
Sandokanovy oči - recept, který se uváděl nejčastěji
Suroviny:
Hmota A: 125g rozpuštěného ztuženého tuku, 5 lžic kokosové moučky, 4 lžíce sušeného mléka (stačí sypká smetánka do kávy), 3 lžíce moučkového cukru
Hmota B: 100g mletých ořechů, 50g moučkového cukru, 50g změklého másla, trochu rumu
Hmota C: 125g rozpuštěného ztuženého tuku, 50g kakaa, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce pudinkového prášku
Lentilky
Postup:
Všechny hmoty vyrobíme důkladným promícháním. Plníme do umělohmotných obalů od vajíček vypláchnutých studenou vodou nebo do papírových košíčků. Dospodu dáme lentilku, nalijeme trochu hmoty A, na ni dáme hmotu B a nakonec zalijeme hmotou C. Necháme řádně ztuhnout a potom vyklopíme.
Připravujeme-li hmotu do papírových košíčků, sandokanovy oči v nich ponecháme a lentilku dáme navrch.
Cca 30 ks