Zeleninové karbanátky

01.12.2014 23:33

Suroviny:

750 g míchané zeleniny (např.: květák, mrkev, kedlubny, celer, pórek, ..)

50 g másla

2 vejce

1 rohlík nebo houska

5 lžic mléka

strouhanka podle potřeby

mletý pepř

sůl

tuk na smažení

 

Postup:

Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Měkkou, dobře okapanou, najemno nakrájíme. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme připravenou zeleninu, v mléce namočené rohlík nebo housku, mletý pepř, sníh z bílků a tolik strouhanky, aby se po prodělání ze vzniklé hmoty dobře tvarovaly karbanátky. Před smažením je obalíme ve strouhance.

Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, šťouchané brambory, zeleninové saláty, nakládaná zelenina

 

Celková doba přípravy 1 hodina

6 porcí

 

U tohoto pokrmu lze libovolně kombinovat, přidávat či ubírat různé druhy zeleniny. Můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo kousek zbylého masa, či nastrouhaný sýr. Nikdy nás tyto karbanátky nezklamou.