Zeleninové karbanátky
Suroviny:
750 g míchané zeleniny (např.: květák, mrkev, kedlubny, celer, pórek, ..)
50 g másla
2 vejce
1 rohlík nebo houska
5 lžic mléka
strouhanka podle potřeby
mletý pepř
sůl
tuk na smažení
Postup:
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Měkkou, dobře okapanou, najemno nakrájíme. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme připravenou zeleninu, v mléce namočené rohlík nebo housku, mletý pepř, sníh z bílků a tolik strouhanky, aby se po prodělání ze vzniklé hmoty dobře tvarovaly karbanátky. Před smažením je obalíme ve strouhance.
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, šťouchané brambory, zeleninové saláty, nakládaná zelenina
Celková doba přípravy 1 hodina
6 porcí
U tohoto pokrmu lze libovolně kombinovat, přidávat či ubírat různé druhy zeleniny. Můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo kousek zbylého masa, či nastrouhaný sýr. Nikdy nás tyto karbanátky nezklamou.