Štika s křenovou omáčkou

18.12.2014 11:01

Suroviny:

1 štika o hmotnosti cca 1 kg

100 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)

citrónová šťáva

sůl

Na omáčku:

70 g strouhaného křenu

350 ml kysané smetany

citrónová šťáva

špetka cukru

sůl

 

Postup:

Vykuchanou a očištěnou rybu nakrájíme na porce, vložíme ji do vařící osolené a citrónovou šťávou okyselené vody a spolu s nakrájenou zeleninou vaříme zhruba 15 minut. Uvařenou štiku vyjmeme a jednotlivé porce přelijeme křenovou omáčkou.

 Příprava omáčky: Smetanu ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, osolíme a vmícháme nastrouhaný křen.                           

Příloha: vařené brambory, chléb, pečivo, zeleninové saláty

 

4 porce