Archiv článků
Restovaná játra (z čínské kuchyně)
22.07.2016 07:38
Suroviny:
400 g vepřových jater
1 stroužek česneku
1 lžíce máčeného škrobu
3 lžíce sádla
2 – 3 žampióny
1 malý pórek
1 lžička sójové omáčky
špetka glutasolu
vývar
1 lžička oleje
sůl
Postup:
Očištěná a opraná játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se solí a utřeným česnekem, obalíme...
Hovězí maso na římský způsob Manzo alla Romana
15.07.2016 07:35
Suroviny:
650 g hovězí kližky nebo loupané plece
150 g libového vepřového bůčku bez kosti
1 lžíce sádla
1 velká cibule
2 stroužky česneku
100 ml červeného vína
50 g rajčatového protlaku
snítka rozmarýnu
1 lžička majoránky
drcený pepř
sůl
Postup:
Hovězí maso otřeme vlhkým ubrouskem a...
Vepřové maso na francouzský způsob
08.07.2016 07:30
Suroviny:
4 vepřové kotlety s kostí po cca 200 g
5 žampiónů
1 cibule
1 lžíce sádla
50 g rajčatového protlaku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce mouky
2 čerstvé papriky (z toho 1pálivá)
masový vývar
200 ml sladké smetany
sůl
Postup:
Kotlety otřeme mokrou utěrkou, na okrajích je...
Třešňový nebo višňový nářez
30.06.2016 09:20
Suroviny:
½ kg tmavých zralých třešní nebo
1 větší sklenice višňového kompotu (720 ml)
3 vejce
400 g měkkého tvarohu
4 polévkové lžíce pískového cukru
3 housky nebo rohlíky
100 ml mléka
špetka soli
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáče
Postup:
Nejprve nakrájíme rohlíky na...
Letní salát
23.06.2016 09:12
Suroviny:
1 – 1 ½ kg vodového melouna
200 g kozího nebo balkánského sýra
75 g černých oliv bez pecek
1 červená cibule
petrželové nať
čerstvá máta
4 lžíce olivového oleje
balzamikový ocet
Postup:
Meloun oloupeme, dužinu zbavíme jadérek a nakrájíme ji na kostky. Sýr nakrájíme na...
Waldorfský salát
16.06.2016 09:10
Suroviny:
500 g celeru
2 jablka
1 citrón
100 g hroznového vína
70 g jader vlašských ořechů
1 lžíce cukru
trochu jablečného octa
sůl
50 g majonézy
120 g kysané smetany
Postup:
Oloupaný celer nakrájíme na drobné kostičky. V cca 500 ml vody svaříme ocet, cukr a sůl. Přidáme nakrájený...
Zapečené brambory s krůtím masem
09.06.2016 09:04
Suroviny:
800 g brambor
400 g mletého krůtího masa
50 g slaniny
2 cibule
petrželka
250 g zakysané smetany
120 g nastrouhaného sýra
sůl, mletý pepř
tuk na vymazání
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Prochladlé oloupeme a nakrájíme na plátky cca 4 mm silné. Použijeme-li nové brambory,...
Vepřová panenka s fazolkami
02.06.2016 09:03
Suroviny:
4 vyšší špalíčky z vepřové panenky po cca 70 g
2 snítky čerstvé rozmarýny
1 velká cibule
1 lžíce naloženého zeleného pepře
1 lžíce olivového oleje
1 lžička sádla na opékání
250 g čerstvých nebo mražených fazolek
50 g slaniny
mletý pepř
sůl
Postup:
Špalíčky masa lehce...
Slané uzlíky
26.05.2016 09:01
Suroviny:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
1 lžička cukru
42 g droždí
2 - 3 lžíce slunečnicových semínek
100 ml oleje
1 lžíce sádla
2 lžičky soli
1 vejce nebo mléko na potření
slunečnicová semínka na pospání
Postup:
Do vlažného mléka přidáme cukr a rozdrobíme droždí, které necháme...
Znojemský guláš
19.05.2016 23:06
Suroviny:
750 g předního hovězího masa nebo z květové špičky
50 g slaniny
1 lžíce másla
2 cibule
1 lžička mleté papriky
2 kyselé okurky
30 g nastrouhaného tvrdého chleba
1/8 l červeného vína
sůl
Na ozdobu: petrželka a plátky kyselé okurky
Postup:
Maso nakrájíme na stejně velké kousky....
Záznamy: 401 - 410 ze 725