Archiv článků

Restovaná játra (z čínské kuchyně)

22.07.2016 07:38
Suroviny: 400 g vepřových jater 1 stroužek česneku 1 lžíce máčeného škrobu 3 lžíce sádla 2 – 3 žampióny 1 malý pórek 1 lžička sójové omáčky špetka glutasolu vývar 1 lžička oleje sůl   Postup: Očištěná a opraná játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se solí a utřeným česnekem, obalíme...

Hovězí maso na římský způsob Manzo alla Romana

15.07.2016 07:35
Suroviny: 650 g hovězí kližky nebo loupané plece 150 g libového vepřového bůčku bez kosti 1 lžíce sádla 1 velká cibule 2 stroužky česneku 100 ml červeného vína 50 g rajčatového protlaku snítka rozmarýnu 1 lžička majoránky drcený pepř sůl   Postup: Hovězí maso otřeme vlhkým ubrouskem a...

Vepřové maso na francouzský způsob

08.07.2016 07:30
Suroviny: 4 vepřové kotlety s kostí po cca 200 g 5 žampiónů 1 cibule 1 lžíce sádla 50 g rajčatového protlaku 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžíce mouky 2 čerstvé papriky (z toho 1pálivá) masový vývar 200 ml sladké smetany sůl   Postup: Kotlety otřeme mokrou utěrkou, na okrajích je...

Třešňový nebo višňový nářez

30.06.2016 09:20
Suroviny: ½ kg tmavých zralých třešní nebo 1 větší sklenice višňového kompotu (720 ml) 3 vejce 400 g měkkého tvarohu 4 polévkové lžíce pískového cukru 3 housky nebo rohlíky 100 ml mléka špetka soli   máslo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáče   Postup: Nejprve nakrájíme rohlíky na...

Letní salát

23.06.2016 09:12
Suroviny:   1 – 1 ½ kg vodového melouna 200 g kozího nebo balkánského sýra 75 g černých oliv bez pecek 1 červená cibule petrželové nať čerstvá máta 4 lžíce olivového oleje balzamikový ocet   Postup:   Meloun oloupeme, dužinu zbavíme jadérek a nakrájíme ji na kostky. Sýr nakrájíme na...

Waldorfský salát

16.06.2016 09:10
Suroviny:   500 g celeru 2 jablka 1 citrón 100 g hroznového vína 70 g jader vlašských ořechů 1 lžíce cukru trochu jablečného octa sůl 50 g majonézy 120 g kysané smetany   Postup: Oloupaný celer nakrájíme na drobné kostičky. V cca 500 ml vody svaříme ocet, cukr a sůl. Přidáme nakrájený...

Zapečené brambory s krůtím masem

09.06.2016 09:04
Suroviny: 800 g brambor 400 g mletého krůtího masa 50 g slaniny 2 cibule petrželka 250 g zakysané smetany 120 g nastrouhaného sýra sůl, mletý pepř tuk na vymazání  Postup: Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Prochladlé oloupeme a nakrájíme na plátky cca 4 mm silné. Použijeme-li nové brambory,...

Vepřová panenka s fazolkami

02.06.2016 09:03
Suroviny: 4 vyšší špalíčky z vepřové panenky po cca 70 g 2 snítky čerstvé rozmarýny 1 velká cibule 1 lžíce naloženého zeleného pepře 1 lžíce olivového oleje 1 lžička sádla na opékání 250 g čerstvých nebo mražených fazolek 50 g slaniny mletý pepř sůl     Postup: Špalíčky masa lehce...

Slané uzlíky

26.05.2016 09:01
Suroviny: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 1 lžička cukru 42 g droždí 2 - 3 lžíce slunečnicových semínek 100 ml oleje 1 lžíce sádla 2 lžičky soli   1 vejce nebo mléko na potření slunečnicová semínka na pospání   Postup: Do vlažného mléka přidáme cukr a rozdrobíme droždí, které necháme...

Znojemský guláš

19.05.2016 23:06
Suroviny: 750 g předního hovězího masa nebo z květové špičky 50 g slaniny 1 lžíce másla 2 cibule 1 lžička mleté papriky 2 kyselé okurky 30 g nastrouhaného tvrdého chleba 1/8 l červeného vína sůl Na ozdobu: petrželka a plátky kyselé okurky   Postup: Maso nakrájíme na stejně velké kousky....
Záznamy: 401 - 410 ze 725
<< 39 | 40 | 41 | 42 | 43 >>