Archiv článků
Hamburská pečeně
12.05.2016 23:03
Suroviny:
750 g vepřové kýty
40 g másla
1 cibule
100 g kořenové zeleniny
1 lžíce hladké mouky
sůl
Na nálev:
250 ml bílého vína
120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
5 zrnek pepře
5 zrnek nového koření
1 větší bobkový list
1 lžička sušeného tymiánu
Postup:
Vepřovou...
Makové řezy
05.05.2016 23:01
Na těsto:
2 vejce
2 žloutky
1 kelímek moučkového cukru
1 kelímek mléka
1 kelímek pleje
2 kelímky hladké mouky
2 kelímky mletého máku 1 prášek do pečiva
sníh ze dvou bílků
Na krém:
300 ml mléka
3 lžíce hrubé mouky
150 g másla
150 g moučkového cukru
Na zvlhčení:
50 ml rumu
50 ml vody
Na...
Skopové maso na česnek
24.04.2016 22:59
Suroviny:
1000 g skopového masa (krk, hřbet, kýta)
100 g uzené slaniny
1 velká cibule
5 stroužků česneku
vývar na podlití
olej nebo sádlo na opékání
trochu hladké mouky na zahuštění
1 polévková lžíce majoránky
mletý pepř
sůl
Postup:
Vykostěné maso, zbavené veškerého tuku, protkneme slaninou,...
Jemné tvarohové řezy
14.04.2016 16:56
Suroviny:
Na těsto:
200 g másla
300 g hladké mouky
150 g cukru
2 vejce
½ kypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
500 g měkkého tvarohu
170 g moučkového cukru
2 vejce
125 g másla
2 lžíce rumu
1 vanilkový puding
500 ml mléka
1 citron, vanilkový cukr, ořechy, kandované ovoce, rozinky
sádlo na...
Plněné žampióny se smetanovým přelivem
07.04.2016 11:18
Suroviny:
12 středně velkých čerstvých žampiónů
½ l masového vývaru (možno připravit z kostky)
100 g šunky (libové vařené uzené maso)
1 jarní cibulka
1 vejce
1 lžíce másla
petrželka
mletý pepř
sůl
300 ml kysané smetany
150 g tvrdého sýra
1stroužek...
Okatá sekaná
31.03.2016 23:04
Suroviny:
750 g mletého masa (vepřové nebo vepřové + hovězí)
1 cibule
1 syrové vejce
1 větší syrový brambor
1-2 stroužky česneku
5-6 vajec vařených natvrdo
150 g plátků anglické slaniny
trochu strouhanky a zahuštění
čerstvé bylinky (saturejka, dobromysl, majoránka, petrželka, …)
mletý...
Bylinková polévka
24.03.2016 08:39
Suroviny:
2 l masového vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
hrst šťovíkových listů, či špenátu nebo jiných oblíbených bylinek
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
100 ml smetany
2 housky nakrájené na kostičky a opražené na suché pánvi
Postup:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou...
Velikonoční ořechová roláda se zakysanou smetanou
17.03.2016 22:55
Suroviny:
6 vajec
6 lžic moučkového cukru
9 lžic mletých vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Na náplň:
500 ml husté kysané smetany
3 lžíce cukru
l lžíce rumu
Na ozdobu:
250 ml šlehačky
drobná velikonoční vajíčka čokoládová nebo dražé
Postup:
Žloutky a cukr...
Cacarka paní Dáši
10.03.2016 17:42
Suroviny:
½ kg kysaného zelí
2 – 3 brambory
1 hrst sušených hříbků
250 ml smetany
1 cibule
50 g másla
40 g hladké mouky
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sůl
petrželka
Postup:
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, pak ji zaprášíme moukou a připravíme světle růžovou...
Plněné kotletky
03.03.2016 23:06
Suroviny:
4 vyšší kotlety bez kosti o hmotnosti cca 150 g
70 g plísňového sýru typu niva
50 g šunkového salámu
30 g hrubě nasekaných jader vlašských ořechů
1 lžíce sádla nebo oleje
1 lžička másla
1 lžička polohrubé mouky
sůl
kompotované ovoce
Postup:
Do mírně naklepaných kotlet uděláme...
Záznamy: 411 - 420 ze 725