Archiv článků

Hamburská pečeně

12.05.2016 23:03
  Suroviny: 750 g vepřové kýty 40 g másla 1 cibule 100 g kořenové zeleniny 1 lžíce hladké mouky sůl Na nálev: 250 ml bílého vína 120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 1 cibule 5 zrnek pepře 5 zrnek nového koření 1 větší bobkový list 1 lžička sušeného tymiánu   Postup: Vepřovou...

Makové řezy

05.05.2016 23:01
Na těsto: 2 vejce 2 žloutky 1 kelímek moučkového cukru 1 kelímek mléka 1 kelímek pleje 2 kelímky hladké mouky 2 kelímky mletého máku 1 prášek do pečiva sníh ze dvou bílků Na krém: 300 ml mléka 3 lžíce hrubé mouky 150 g másla  150 g moučkového cukru Na zvlhčení: 50 ml rumu 50 ml vody Na...

Skopové maso na česnek

24.04.2016 22:59
Suroviny: 1000 g skopového masa (krk, hřbet, kýta) 100 g uzené slaniny 1 velká cibule 5 stroužků česneku vývar na podlití olej nebo sádlo na opékání trochu hladké mouky na zahuštění 1 polévková lžíce majoránky mletý pepř sůl   Postup: Vykostěné maso, zbavené veškerého tuku, protkneme slaninou,...

Jemné tvarohové řezy

14.04.2016 16:56
Suroviny: Na těsto: 200 g másla 300 g hladké mouky 150 g cukru 2 vejce ½ kypřícího prášku do pečiva Na náplň: 500 g měkkého tvarohu 170 g moučkového cukru 2 vejce 125 g másla 2 lžíce rumu 1 vanilkový puding 500 ml mléka 1 citron, vanilkový cukr, ořechy, kandované ovoce, rozinky   sádlo na...

Plněné žampióny se smetanovým přelivem

07.04.2016 11:18
Suroviny:   12 středně velkých čerstvých žampiónů ½ l masového vývaru (možno připravit z kostky) 100 g šunky (libové vařené uzené maso) 1 jarní cibulka 1 vejce 1 lžíce másla petrželka mletý pepř sůl 300 ml kysané smetany 150 g tvrdého sýra 1stroužek...

Okatá sekaná

31.03.2016 23:04
Suroviny: 750 g mletého masa (vepřové nebo vepřové + hovězí) 1 cibule 1 syrové vejce 1 větší syrový brambor 1-2 stroužky česneku 5-6 vajec vařených natvrdo 150 g plátků anglické slaniny trochu strouhanky a zahuštění čerstvé bylinky (saturejka, dobromysl, majoránka, petrželka, …) mletý...

Bylinková polévka

24.03.2016 08:39
Suroviny:  2 l masového vývaru 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky hrst šťovíkových listů, či špenátu nebo jiných oblíbených bylinek sůl mletý pepř muškátový oříšek 100 ml smetany 2 housky nakrájené na kostičky a opražené na suché pánvi Postup: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou...

Velikonoční ořechová roláda se zakysanou smetanou

17.03.2016 22:55
Suroviny: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 9 lžic mletých vlašských ořechů 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa Na náplň: 500 ml husté kysané smetany 3 lžíce cukru l lžíce rumu Na ozdobu: 250 ml šlehačky drobná velikonoční vajíčka čokoládová nebo dražé   Postup: Žloutky a cukr...

Cacarka paní Dáši

10.03.2016 17:42
Suroviny: ½ kg kysaného zelí 2 – 3 brambory 1 hrst sušených hříbků 250 ml smetany 1 cibule 50 g másla 40 g hladké mouky 1 bobkový list 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře sůl petrželka   Postup: Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, pak ji zaprášíme moukou a připravíme světle růžovou...

Plněné kotletky

03.03.2016 23:06
Suroviny: 4 vyšší kotlety bez kosti o hmotnosti cca 150 g 70 g plísňového sýru typu niva 50 g šunkového salámu 30 g hrubě nasekaných jader vlašských ořechů 1 lžíce sádla nebo oleje 1 lžička másla 1 lžička polohrubé mouky sůl kompotované ovoce    Postup: Do mírně naklepaných kotlet uděláme...
Záznamy: 411 - 420 ze 725
<< 40 | 41 | 42 | 43 | 44 >>