Zapečené brambory s krůtím masem

09.06.2016 09:04

Suroviny:

800 g brambor
400 g mletého krůtího masa
50 g slaniny
2 cibule
petrželka
250 g zakysané smetany
120 g nastrouhaného sýra
sůl, mletý pepř
tuk na vymazání 

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Prochladlé oloupeme a nakrájíme na plátky cca 4 mm silné. Použijeme-li nové brambory, nemusíme je loupat. Mleté krůtí maso osolíme a opepříme, je-li směs příliš hustá, naředíme ji trochou studené vody. 

Zapékací mísu vymastíme a dno poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Na vrstvu brambor rozestřeme ochucené mleté krůtí maso, zasypeme plátky cibule a najemno nakrájenou petrželkou. Vrstvy střídáme do vypotřebování surovin. Poslední vrstva jsou brambory. Pokrm potřeme smetanou, do které jsme zamíchali nastrouhaný sýr. 

Zapečeme v dobře vyhřáté troubě cca 35 minut při 180°C. Podáváme se zeleninovými saláty. 

Celková doba přípravy: zhruba 1,5 hodiny.