Letní salát

23.06.2016 09:12

Suroviny:

 

1 – 1 ½ kg vodového melouna

200 g kozího nebo balkánského sýra

75 g černých oliv bez pecek

1 červená cibule

petrželové nať

čerstvá máta

4 lžíce olivového oleje

balzamikový ocet

 

Postup:

 

Meloun oloupeme, dužinu zbavíme jadérek a nakrájíme ji na kostky. Sýr nakrájíme na menší kostky než meloun. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

Na dno salátové mísy vložíme nakrájený meloun, kostky sýra, poklademe olivami a kolečky cibule, posypeme natrhanými lístky máty a petrželky a zakapeme olejem a octem. Podáváme vychlazené s bílým chlebem.

 

Celková doba přípravy 15 minut

 

4 porce

 

Výborný salát, převážně pro ty, kteří stále bojují s nadváhou. Svým způsobem je to extravagantní salát. Většina lidí, po jeho první konzumaci si ho velmi oblíbí. Jeho složení vypadá sice neharmonicky, ale když ho člověk ochutná, zjistí, že opak je pravdou.