Archiv článků

Tvarohové koblihy

10.02.2017 00:19
Suroviny:   250 g polohrubé mouky 250 g měkkého tvarohu 2 kávové lžičky moučkového cukru 1 kávová lžička jedlé sody 2 vejce 1 polévková lžíce mléka nebo vody sůl marmeláda olej na smažení moučkový cukr na posypání   Postup:   Z mouky, do které jsme promíchali jedlou sodu, tvarohu,...

Kuře Krále komiků

03.02.2017 19:39
Suroviny: 4 ks kuřecích prsíček 4 žloutky 3 lžíce oleje 30 g mandlových lupínků 1 velké nakyslé jablko 4 lžíce kečupu 1 lžíce másla 1 lžička mleté sladké papriky sůl 4 porce vařených širokých nudlí nebo jiných těstovin   Postup: Mandlové lupínky opražíme dorůžova. Kuřecí prsíčka otřeme vlhkou...

Špenátový nákyp

27.01.2017 23:22
Suroviny: 400 g širokých nudlí 200 g šunky, uzeného masa nebo uzeniny 350 g listového špenátu (mražený nebo čerstvý) 1 konzerva sterilovaných žampiónů (170 g) 200 g strouhaného eidamu 1 cibule 1 – 2 stroužky česneku 1 menší cibule 1 vejce máslo, mletý pepř, sůl Postup: Nudle uvaříme, scedíme a...

Masová mozaika

20.01.2017 23:25
Suroviny: 500 g libového vepřového boku 500 g vepřové plece 4 celá vejce 4 lžíce strouhanky 4 lžíce hladké mouky 1 lžíce mleté sladké papriky 5 stroužků česneku 1 lžička koření typu vegeta mletý pepř, sůl obal na tlačenku   Postup: Vejce, sůl, mletý pepř, vegetu, mletou papriku, strouhanku,...

Kynuté bulky s tymiánem

13.01.2017 22:07
Suroviny: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 1 ½ balíčku sušeného droždí 1 lžička cukru 2 vejce 150 ml rostlinného oleje  200 g uzeného sýra 200 g uzeného masa 2 snítky tymiánu sůl 1 vejce na potření 2 polévkové lžíce nastrouhaného uzeného sýra na posypání   Postup: Do mísy prosejeme mouku,...

Bramborové škubánky

06.01.2017 22:05
suroviny: 1 kg brambor 100 g polohrubé mouky 100 g hrubé mouky 70 g sádla nebo másla sůl Na posypání: 100 g mletého máku 100 g moučkového cukru   Postup: Oloupané, omyté, na větší kousky nakrájené brambory dáme vařit do mírně osolené vody. Jakmile jsou brambory měkké, odlijeme stranou asi...

Silvestrovské ovarové koleno s vejmrdou

30.12.2016 14:03
Suroviny: 1 vepřové koleno 1 cibule 5 zrnek nového koření 5 zrnek pepře 1 lžíce octa sůl Na vejmrdu: ½ hrnku čerstvého nastrouhaného křenu ½ hrnku vývaru z vepřového kolena 1 oloupané najemno nastrouhané jablko 1 lžíce octa 1 lžíce cukru sůl   Postup: Očištěné koleno vložíme do hrnce,...

Punč z červeného vína – starodávný recept

23.12.2016 14:03
Suroviny: 250 ml vody 1 pomeranč (velkého stačí polovina) citrónová kůra z ½ citrónu kousek celé skořice 3 hřebíčky 250 g kostkového cukru trochu rumu nebo brandy 1 litr tmavého červeného vína   Postup: V hrnci svaříme vodu společně s 150 g kostkového cukru, omytým, na plátky...

Mouřenínské pusinky a kokosové pusinky

16.12.2016 13:33
Mouřenínské pusinky       (vhodné pro bezlepkovou dietu)   Suroviny: 2 bílky 120 g moučkového cukru 120 g lískových oříšků 50 g čokolády na vaření   Postup: Z bílků připravíme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Lehce vmícháme mleté lískové oříšky a...

Kapr namodro

09.12.2016 20:51
Suroviny: 1 kg porcí hladkého kapra 1 ½ l vody 200 ml octa 250 g kořenové zeleniny 1 cibule 10 kuliček pepře 1 bobkový list 10 kuliček nového koření sůl 70 g másla 1 citrón   Postup: Vodu s octem přivedeme k varu, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli, koření a povaříme asi...
Záznamy: 371 - 380 ze 725
<< 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>