Kuře Krále komiků
Suroviny:
4 ks kuřecích prsíček
4 žloutky
3 lžíce oleje
30 g mandlových lupínků
1 velké nakyslé jablko
4 lžíce kečupu
1 lžíce másla
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
4 porce vařených širokých nudlí nebo jiných těstovin
Postup:
Mandlové lupínky opražíme dorůžova. Kuřecí prsíčka otřeme vlhkou utěrkou, naklepeme a osolíme. Na pánvi rozpálíme olej a připravená prsíčka po obou stranách opečeme asi 3 minuty z každé strany. Pak je odložíme na teplé místo. Do šťávy po opékání masa vmícháme kečup a povaříme. Oloupané jablko, zbavené jádřince, nakrájíme na 4 silná kolečka, která mírně poprášíme paprikou a v rozehřátém másle je po jedné straně osmahneme. Pak je obrátíme a doprostřed každého kolečka vložíme syrový žloutek a dopečeme. Na talíře rozdělíme vařené těstoviny, na ně položíme opečená prsíčka a přelijeme šťávou. Nahoru položíme kolečka jablek se žloutky a bohatě posypeme mandlemi.
Celková doba přípravy 20 minut
4 porce
Na tento recept jsem si vzpomněla, když jsem v neděli sledovala film pro pamětníky, kde Vlasta Burian exceloval. Kdysi jsem četla krásnou knihu, kde se autor zmiňoval o jídlech, které měl pan Burian rád. Zalovila jsem v paměti a dnes Vám předkládám recept na jeho oblíbené kuřátko. Podle Krále komiků jsem si dovolila tento recept pojmenovat. Tak ať Vám chutná tak, jako jemu.