Archiv článků

Čripnja

29.09.2016 20:16
Čripnja   Suroviny: 2 telecí nebo vepřová kolena 2 lžíce oleje 1 lžíce sádla 2 cibule 4 velká vyzrálá rajčata 3 masité papriky 1 feferonka 2 snítky celerových listů 3listy bazalky 1 snítka rozmarýnu 250 ml bílého suchého vína 750 g brambor sůl, vegeta, mletý pepř   Postup: Očištěná kolena...

Hovězí pečeně s hříbky

16.09.2016 20:14
Hovězí pečeně s hříbky  16.09 2016   Suroviny : 750 g zadního hovězího masa  50 g slaniny 200 g           cibule 100 g           oleje 100 g...

Houbová nádivka

09.09.2016 20:10
Houbová nádivka    Suroviny: 300 g čerstvých nebo mražených hub 5 rohlíků vývar na zvlhčení rohlíků 5–7 vajec 300 g uzeného masa nebo anglické slaniny tymián mletý pepř sůl Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vývarem. Přidáme nadrobno nakrájená maso, na másle podušené...

Černé nebo bílé? (nepečené cukroví)

02.09.2016 07:46
Suroviny: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (200 ml) 210 g kokosové moučky asi 60 oloupaných mandlí Na obalení: 2 - 3 polévkové lžíce kakaa 2 – 3 polévkové lžíce kokosové moučky   60 malých papírových košíčků   Postup: Kondenzované mléko a kokosovou moučku v misce...

Králík po aragonsku – ze španělské kuchyně

26.08.2016 07:44
Suroviny: 1 králík 70 – 100 g plátků slaniny 50 g másla 1 snítka šalvěje Na marinádu: 100 ml bílého vína 50 ml olivového oleje ½ citrónu 3 stroužky česneku ½ lžičky mletého pepře sůl Na polití: 150 ml majonézy 3 stroužky česneku   Postup: Nejprve připravíme marinádu smícháním vína, oleje,...

Masové knedlíčky s růžičkovou kapustou – rakouská kuchyně

19.08.2016 07:43
Suroviny: 500 g čerstvé nebo mražené růžičkové kapusty 500 g mletého masa ( ½ vepřové a ½ hovězí) 1 rohlík 1 vejce 1 cibule 50 g másla 40 g hladké mouky petrželka, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl   Postup:  Očištěné kapustičky povaříme v osolené vodě. Čerstvé cca 15 minut, mražené 10...

Pozdrav z Ria – dort z brazilské kuchyně

12.08.2016 07:41
Suroviny: 5 vajec 180 g moučkového cukru 1 lžíce jemně mleté kávy 100 g rozdrcených para (vlašských) ořechů 100 g polohrubé mouky ½ kypřícího prášku do pečiva Na polevu a ozdobu: 100 g čokolády na vaření 50 g ztuženého tuku 100 – 150 g směsi ořechů (para, vlašské, pistácie, lískové oříšky) tuk a...

Zeleninové ragú - Řecko

05.08.2016 07:39
Suroviny: 250 g lilku 250 g čerstvých fazolek 250 g tykviček 250 g brambor 250 g rajčat 2 větší cibule 2 zelené papriky ½ lžičky cukru 3 lžíce olivového oleje vývar petrželka mletý pepř sůl   Postup: Všechnu zeleninu dobře omyjeme, brambory a cibuli oloupeme, z paprik odstraníme stopky a...

Restovaná játra (z čínské kuchyně)

22.07.2016 07:38
Suroviny: 400 g vepřových jater 1 stroužek česneku 1 lžíce máčeného škrobu 3 lžíce sádla 2 – 3 žampióny 1 malý pórek 1 lžička sójové omáčky špetka glutasolu vývar 1 lžička oleje sůl   Postup: Očištěná a opraná játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se solí a utřeným česnekem, obalíme...

Hovězí maso na římský způsob Manzo alla Romana

15.07.2016 07:35
Suroviny: 650 g hovězí kližky nebo loupané plece 150 g libového vepřového bůčku bez kosti 1 lžíce sádla 1 velká cibule 2 stroužky česneku 100 ml červeného vína 50 g rajčatového protlaku snítka rozmarýnu 1 lžička majoránky drcený pepř sůl   Postup: Hovězí maso otřeme vlhkým ubrouskem a...
Záznamy: 391 - 400 ze 723
<< 38 | 39 | 40 | 41 | 42 >>