Archiv článků
Čripnja
29.09.2016 20:16
Čripnja
Suroviny:
2 telecí nebo vepřová kolena
2 lžíce oleje
1 lžíce sádla
2 cibule
4 velká vyzrálá rajčata
3 masité papriky
1 feferonka
2 snítky celerových listů
3listy bazalky
1 snítka rozmarýnu
250 ml bílého suchého vína
750 g brambor
sůl, vegeta, mletý pepř
Postup:
Očištěná kolena...
Hovězí pečeně s hříbky
16.09.2016 20:14
Hovězí pečeně s hříbky 16.09 2016
Suroviny :
750 g zadního hovězího masa
50 g slaniny
200 g cibule
100 g oleje
100 g...
Houbová nádivka
09.09.2016 20:10
Houbová nádivka
Suroviny:
300 g čerstvých nebo mražených hub
5 rohlíků
vývar na zvlhčení rohlíků
5–7 vajec
300 g uzeného masa nebo anglické slaniny
tymián
mletý pepř
sůl
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vývarem. Přidáme nadrobno nakrájená maso, na másle podušené...
Černé nebo bílé? (nepečené cukroví)
02.09.2016 07:46
Suroviny:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (200 ml)
210 g kokosové moučky
asi 60 oloupaných mandlí
Na obalení:
2 - 3 polévkové lžíce kakaa
2 – 3 polévkové lžíce kokosové moučky
60 malých papírových košíčků
Postup:
Kondenzované mléko a kokosovou moučku v misce...
Králík po aragonsku – ze španělské kuchyně
26.08.2016 07:44
Suroviny:
1 králík
70 – 100 g plátků slaniny
50 g másla
1 snítka šalvěje
Na marinádu:
100 ml bílého vína
50 ml olivového oleje
½ citrónu
3 stroužky česneku
½ lžičky mletého pepře
sůl
Na polití:
150 ml majonézy
3 stroužky česneku
Postup:
Nejprve připravíme marinádu smícháním vína, oleje,...
Masové knedlíčky s růžičkovou kapustou – rakouská kuchyně
19.08.2016 07:43
Suroviny:
500 g čerstvé nebo mražené růžičkové kapusty
500 g mletého masa ( ½ vepřové a ½ hovězí)
1 rohlík
1 vejce
1 cibule
50 g másla
40 g hladké mouky
petrželka, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl
Postup:
Očištěné kapustičky povaříme v osolené vodě. Čerstvé cca 15 minut, mražené 10...
Pozdrav z Ria – dort z brazilské kuchyně
12.08.2016 07:41
Suroviny:
5 vajec
180 g moučkového cukru
1 lžíce jemně mleté kávy
100 g rozdrcených para (vlašských) ořechů
100 g polohrubé mouky
½ kypřícího prášku do pečiva
Na polevu a ozdobu:
100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku
100 – 150 g směsi ořechů (para, vlašské, pistácie, lískové oříšky)
tuk a...
Zeleninové ragú - Řecko
05.08.2016 07:39
Suroviny:
250 g lilku
250 g čerstvých fazolek
250 g tykviček
250 g brambor
250 g rajčat
2 větší cibule
2 zelené papriky
½ lžičky cukru
3 lžíce olivového oleje
vývar
petrželka
mletý pepř
sůl
Postup:
Všechnu zeleninu dobře omyjeme, brambory a cibuli oloupeme, z paprik odstraníme stopky a...
Restovaná játra (z čínské kuchyně)
22.07.2016 07:38
Suroviny:
400 g vepřových jater
1 stroužek česneku
1 lžíce máčeného škrobu
3 lžíce sádla
2 – 3 žampióny
1 malý pórek
1 lžička sójové omáčky
špetka glutasolu
vývar
1 lžička oleje
sůl
Postup:
Očištěná a opraná játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se solí a utřeným česnekem, obalíme...
Hovězí maso na římský způsob Manzo alla Romana
15.07.2016 07:35
Suroviny:
650 g hovězí kližky nebo loupané plece
150 g libového vepřového bůčku bez kosti
1 lžíce sádla
1 velká cibule
2 stroužky česneku
100 ml červeného vína
50 g rajčatového protlaku
snítka rozmarýnu
1 lžička majoránky
drcený pepř
sůl
Postup:
Hovězí maso otřeme vlhkým ubrouskem a...
Záznamy: 391 - 400 ze 723