Masová mozaika

20.01.2017 23:25

Suroviny:

500 g libového vepřového boku

500 g vepřové plece

4 celá vejce

4 lžíce strouhanky

4 lžíce hladké mouky

1 lžíce mleté sladké papriky

5 stroužků česneku

1 lžička koření typu vegeta

mletý pepř, sůl

obal na tlačenku

 

Postup:

Vejce, sůl, mletý pepř, vegetu, mletou papriku, strouhanku, mouku a utřený česnek dobře prošleháme kovovou metlou. Přidáme maso, nakrájené na kostky cca1x1 cm. Promícháme a uložíme na nejméně dvě hodiny do chladu, nejlepší však přes noc.

Obal na tlačenku naplníme směsí, dobře zavážeme provázkem nebo režnou nití a pomalým varem vaříme 2 hodiny. Mírně prochladlou mozaiku nakrájíme na porce a podáváme s bramborovou kaší a zeleninou. Velmi dobře chutná také studená s chlebem nebo bílým pečivem.

 

Celková doba přípravy 3 hodiny bez doby potřebné k proležení masa

6 – 8 porcí

 

V tomto receptu využijeme maso trochu v jiné úpravě. Stojí za zkoušku si mozaiku připravit a ochutnat. Jistě se stane vítanou změnou v našem jídelníčku.

Je sympatické, že je výborná jak v teplé, tak i studené úpravě. Právě studená mozaika je dobrou změnou například při přípravě obložených mís. V kombinaci se zeleninou je pastvou i pro oči.