Tvarohové koblihy

10.02.2017 00:19

Suroviny:

 

250 g polohrubé mouky

250 g měkkého tvarohu

2 kávové lžičky moučkového cukru

1 kávová lžička jedlé sody

2 vejce

1 polévková lžíce mléka nebo vody

sůl

marmeláda

olej na smažení

moučkový cukr na posypání

 

Postup:

 

Z mouky, do které jsme promíchali jedlou sodu, tvarohu, vajec, cukru, mléka a soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále ho rozválíme asi na 1 cm vysoký plát a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 5 cm. Na každém kolečku vytlačíme palcem důlek a právě touto stranou vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme dozlatova. Potom obrátíme a osmažíme i z druhé strany. Hotové koblihy naskládáme na tác, důlky vyplníme marmeládou a pocukrujeme.

 

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina

Cca 30 ks                   

 

Tímto receptem si připomeneme nadcházející masopust.

Masopustní pokrmy byly a jsou poznamenány nadcházejícím postním časem. Masopust je čas zabíjaček, sladkých koblih a jiného pečiva, ale také alkoholu a všeobecného veselí.  Receptů na klasické koblihy jsem v této relaci během let předala už více, proto ten dnešní bude na netradiční koblihy. Jsou také výborné, ale mnohem méně pracné než ty klasické.