Archiv článků
Vepřové medailónky se zeleninou vařenou v páře
21.04.2017 16:40
Suroviny:
400 g vepřové panenky
3 lžíce kvalitního oleje
1 velká cibule3 lžičky zeleného pepře v solném nálevu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
400 g mražení zeleninové směsi (květák, brokolice, mrkev, fazolové lusky,…)
na másle osmažená strouhanka (množství podle chuti)
Postup:
Maso...
Skopové ragú
14.04.2017 14:41
Suroviny:
500 g skopového masa z plece nebo krku
1 cibule
2 lžíce sádla
1 stroužek česneku
1-2 lžíce rajčatového pyré (protlaku)
½ l kvalitního bílého vína
1 bobkový list
2 snítky čerstvého tymiánu
mletý pepř
sůl
50 g zelených oliv bez pecek
2 lžíce hladké mouky
Postup:
Nejprve...
Velikonoční černoušek
07.04.2017 23:22
Suroviny:
250 g hladké mouky
200 g cukru
1 vejce
1 prášek do pečiva
50 g másla
30 g kakaa
200 ml mléka
malinová marmeláda
citrónová poleva
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
fondánová, čokoládová nebo cukrová vajíčka na ozdobení
Postup:
Do mísy prosejeme mouku, smíchanou...
Hovězí líčka na červeném víně
31.03.2017 23:20
Suroviny:
1 – 1,20 kg hovězích líček
¼ středně velkého celeru
2 mrkve
1 kořen petržele
70 g slaniny
3 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 cibule
1snítka rozmarýnu
300 ml kvalitního červeného vína
500 ml zeleninového nebo masového vývaru
mletý pepř
sůl
Postup:
Očištěná líčka omyjeme, osušíme a prudce...
Chléb žitno – pšeničný
24.03.2017 23:19
Suroviny:
550 g chlebové pšeničné mouky
200 g žitné mouky
300 – 350 g kvasu
cca 450 ml teplé vody
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
½ lžičky fenyklu
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme tužší těsto. Pod utěrkou ho necháme asi 30 minut odpočinout. Pak ho znovu prohněteme, poprášíme...
Karbanátky s pohankou
17.03.2017 21:29
Suroviny:
300 g mletého masa
200 g vařené pohanky
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 vejce
100 g taveného sýra
strouhanka
petrželka
mletý pepř, sůl
olej na smažení
Postup:
Nakrájenou cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět. Mleté maso, sýr, vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev,...
Zdravý zákusek
10.03.2017 23:49
Suroviny:
200 g vařené pohanky
10 g másla
80 g přírodního cukru
4 vejce
20 g kakaa
40 g hladké mouky
1 kypřící prášek
pomerančová a citronová kůra
Na polevu:
cca 200 g meruňkové marmelády
100 g čokolády na vaření
20 g ztuženého tuku
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání...
Ztracená vejce ve smetanové omáčce
03.03.2017 20:24
Suroviny:
500 ml vody
500 ml kysané smetany
6 vajec
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 bobkový list
ocet
3 lžíce hladké mouky
sůl
kopr
Postup:
Koření povaříme několik minut v osolené a okyselené vodě. Potom koření vyjmeme a zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou...
Zabijačková polévka z jelit
24.02.2017 20:23
Suroviny:
2 kroupová jelítka
1 cibule
1 lžíce sádla
150 g vařených krup
1 ½ l masového vývaru
4 stroužky česneku
majoránka, mletý pepř, sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na sádle ji osmahneme do zlatova.
Přidáme obsah jelítek, naředíme malým množstvím masového vývaru, dobře...
Plněné žampióny se smetanovým přelivem
17.02.2017 20:21
Suroviny:
12 středně velkých čerstvých žampiónů
½ l masového vývaru (možno připravit z kostky)
100 g šunky (libové vařené uzené maso)
1 jarní cibulka
1 vejce
1 lžíce másla
petrželka
mletý pepř
sůl
300 ml kysané smetany
150 g tvrdého sýra
1stroužek...
Záznamy: 361 - 370 ze 725