Karbanátky s pohankou
Suroviny:
300 g mletého masa
200 g vařené pohanky
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 vejce
100 g taveného sýra
strouhanka
petrželka
mletý pepř, sůl
olej na smažení
Postup:
Nakrájenou cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět. Mleté maso, sýr, vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev, jemně nakrájenou petrželku, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek a připravenou cibuli dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z hmoty tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji z obou stran smažíme dozlatova.
Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách, zeleninové saláty, nakládaná zelenina.
Celková doba přípravy cca 1 hodina
4 porce
V receptu minulý týden jsme použili pohanku do moučníku, dneska si připravíme maso s pohankou. Pohanka je velmi vděčná surovina a její použití je všestranné. Mnohokrát jsme si povídali o jejích vlastnostech, o tom jak je prospěšná našemu zdraví. Proto jsem se rozhodla, že občas pohankové pokrmy zařadím do páteční rubriky o vaření. Měla by se stát součástí našeho jídelníčku tak jako kdysi.