Recepty z rádia
Celerové dukátky
26.11.2015 15:45
Suroviny:
300 g celeru
100 g nastrouhaného uzeného sýru
2 – 3 vejce
150 g uzeniny nebo zbytků vařeného či pečeného masa
strouhanka na zahuštění a obalení
petrželka, pažitka nebo jiné bylinky
mletý pepř
sůl
sádlo nebo olej na smažení
Postup:
Nejprve velmi krátce, cca 3 minuty, povaříme...
Kotlety na kmíně
19.11.2015 20:32
Suroviny:
4 kotlety s kostí po cca 150 - 170 g
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
2 cibule
1 lžička kmínu
250 ml vývaru (může být i z kostky)
mletý pepř
sůl
Postup:
Kotlety otřeme vlhkým hadříkem, naklepeme, po stranách dvakrát nařízneme, aby se při opékání nekroutily, a do...
Závin s tvarohovou náplní
12.11.2015 20:31
Suroviny:
Na těsto:
350 g hladké mouky
150 ml vlažné vody
1 vejce
1 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
2 lžičky octa
špetka soli
Na náplň:
500 g měkkého tvarohu
2 vejce
2 – 4 lžíce zakysané smetany
vanilkový cukr
citrónová kůra
meruňková marmeláda
rozpuštěné...
Bramborová tortilla po španělsku
05.11.2015 21:58
Suroviny:
4 středně velké brambory
3 různobarevné papriky
1 středně velká cibule
1 – 2 stroužky česneku
½ pórku
1 lžíce másla
100g uzeného masa nebo uzeniny
100g pikantní klobásy
3 vejce
100 ml sladké 12% smetany
mletý pepř
petrželka
sůl
Postup:
Syrové brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a...
Hovězí oháňka na víně
29.10.2015 20:26
Suroviny:
1 – 1,20 kg hovězí oháňky (použijeme masitější část)
¼ středně velkého celeru
3 lžíce oleje
70 g slaniny
1 lžíce másla
¼ středně velkého celeru
1 středně velký kedluben
2 cibule
1snítka rozmarýnu
2 dl sladšího bílého vína
½ l zeleninového nebo masového vývaru
mletý...
Lehký moučník s jablečným pyré a ostružinami
22.10.2015 20:08
Suroviny na korpus:
6 vajec
180 jemného moučkového cukru
240 g polohrubé mouky
2 lžíce rumu
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Suroviny na pyré:
750 g oloupaných jablek
1 vanilkový cukr
bílé víno na podlití
hrst rozinek
1 lžíce čerstvého másla
250 g čerstvých nebo mražených...
Poctivá domácí hovězí polévka
15.10.2015 23:56
Suroviny:
1 kg předního hovězího masa s kostí (oháňka, hrudí, žebro)
4 malé mrkve
1 kořen petržele
2 cherry rajčata
1 menší cibule
¼ středně velkého celeru
2 – 3 stroužky neoloupaného česneku
10 zrn černého pepře
petrželka
sůl
Postup:
Maso omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do většího hrnce a...
Likér z ledových kaštanů
08.10.2015 23:04
Likér z ledových kaštanů
podle paní Růženy Novákové z Horušan
- vítězný recept víkendové soutěže "C.K.kuchyně aneb Jak vařily naše prababičky" v Horušanech (PJ), kde je Mirka Kuntzmannová v porotě
Suroviny:
3 tyčinky ledových kaštanů
250ml ...
Játra po myslivecku
01.10.2015 23:01
Suroviny:
650 g vepřových jater
70 g uzené slaniny
1 cibule
1 lžíce polohrubé nebo hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice
200 ml vývaru
100 ml kysané smetany
4 lžíce brusinkového džemu
4 listy hlávkového salátu
olej
3- 4 jalovčinky
mletý pepř
sůl
Postup:
Játra ponecháme vcelku, pokud je...
Jota čili istarský guláš
24.09.2015 17:45
Suroviny:
200 g bílých fazolí
300 g kysaného zelí
500 g uzených žeber nebo
300 g uzeného masa bez kosti
1 nožička klobásy
3 brambory
70 g slaniny
3 stroužky česneku
1 bobkový list
mletý pepř
sůl
Postup:
Vyprané fazole namočíme na několik hodin, nejlépe přes noc. Slaninu nakrájíme na...
Záznamy: 431 - 440 ze 699