Recepty z rádia

Celerové dukátky

26.11.2015 15:45
Suroviny:  300 g celeru 100 g nastrouhaného uzeného sýru 2 – 3 vejce 150 g uzeniny nebo zbytků vařeného či pečeného masa strouhanka na zahuštění a obalení petrželka, pažitka nebo jiné bylinky mletý pepř sůl sádlo nebo olej na smažení   Postup: Nejprve velmi krátce, cca 3 minuty, povaříme...

Kotlety na kmíně

19.11.2015 20:32
Suroviny: 4 kotlety s kostí po cca 150 - 170 g 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce sádla 2 cibule 1 lžička kmínu 250 ml vývaru (může být i z kostky) mletý pepř sůl   Postup: Kotlety otřeme vlhkým hadříkem, naklepeme, po stranách dvakrát nařízneme, aby se při opékání nekroutily, a do...

Závin s tvarohovou náplní

12.11.2015 20:31
    Suroviny: Na těsto: 350 g hladké mouky 150 ml vlažné vody 1 vejce 1 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla 2 lžičky octa špetka soli Na náplň: 500 g měkkého tvarohu 2 vejce 2 – 4 lžíce zakysané smetany vanilkový cukr citrónová kůra meruňková marmeláda   rozpuštěné...

Bramborová tortilla po španělsku

05.11.2015 21:58
Suroviny: 4 středně velké brambory 3 různobarevné papriky 1 středně velká cibule 1 – 2 stroužky česneku ½ pórku 1 lžíce másla 100g uzeného masa nebo uzeniny 100g pikantní klobásy 3 vejce 100 ml sladké 12% smetany mletý pepř petrželka sůl   Postup: Syrové brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a...

Hovězí oháňka na víně

29.10.2015 20:26
Suroviny: 1 – 1,20 kg hovězí oháňky (použijeme masitější část) ¼ středně velkého celeru 3 lžíce oleje 70 g slaniny 1 lžíce másla ¼ středně velkého celeru 1 středně velký kedluben 2 cibule 1snítka rozmarýnu 2 dl sladšího bílého vína ½ l zeleninového nebo masového vývaru mletý...

Lehký moučník s jablečným pyré a ostružinami

22.10.2015 20:08
Suroviny na korpus: 6 vajec 180 jemného moučkového cukru 240 g polohrubé mouky 2 lžíce rumu   tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání Suroviny na pyré: 750 g oloupaných jablek 1 vanilkový cukr bílé víno na podlití hrst rozinek 1 lžíce čerstvého másla   250 g čerstvých nebo mražených...

Poctivá domácí hovězí polévka

15.10.2015 23:56
Suroviny: 1 kg předního hovězího masa s kostí (oháňka, hrudí, žebro) 4 malé mrkve 1 kořen petržele 2 cherry rajčata 1 menší cibule ¼ středně velkého celeru 2 – 3 stroužky neoloupaného česneku 10 zrn černého pepře petrželka sůl Postup: Maso omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do většího hrnce a...

Likér z ledových kaštanů

08.10.2015 23:04
  Likér z ledových kaštanů  podle paní Růženy Novákové z Horušan    - vítězný recept víkendové soutěže "C.K.kuchyně aneb Jak vařily naše prababičky" v Horušanech (PJ), kde je Mirka Kuntzmannová v porotě   Suroviny:  3 tyčinky ledových kaštanů  250ml ...

Játra po myslivecku

01.10.2015 23:01
Suroviny: 650 g vepřových jater 70 g uzené slaniny 1 cibule 1 lžíce polohrubé nebo hladké mouky 1 lžíce plnotučné hořčice 200 ml vývaru 100 ml kysané smetany 4 lžíce brusinkového džemu 4 listy hlávkového salátu olej 3- 4 jalovčinky mletý pepř sůl   Postup: Játra ponecháme vcelku, pokud je...

Jota čili istarský guláš

24.09.2015 17:45
Suroviny: 200 g bílých fazolí 300 g kysaného zelí 500 g uzených žeber nebo 300 g uzeného masa bez kosti 1 nožička klobásy 3 brambory 70 g slaniny 3 stroužky česneku 1 bobkový list mletý pepř sůl   Postup: Vyprané fazole namočíme na několik hodin, nejlépe přes noc.  Slaninu nakrájíme na...
Záznamy: 431 - 440 ze 699
<< 42 | 43 | 44 | 45 | 46 >>