Likér z ledových kaštanů

08.10.2015 23:04

 

Likér z ledových kaštanů 

podle paní Růženy Novákové z Horušan 

 

- vítězný recept víkendové soutěže "C.K.kuchyně aneb Jak vařily naše prababičky" v Horušanech (PJ), kde je Mirka Kuntzmannová v porotě

 

Suroviny: 

3 tyčinky ledových kaštanů 

250ml  30% šlehačky 

1 slazené kondenzované mléko (salko) 

250 ml rumu (možno i více)

 

 

Postup:

Šlehačku, do které jsme nalámali ledové kaštany, přivedeme za stálého míchání k varu. Po vychladnutí do směsi vmícháme kondenzované mléko a rum. Po důkladném promíchání nalijeme do lahví. Konzumovat se dá okamžitě. 

 

Celková doba přípravy cca 30 minut

cca 1 litr likéru