Archiv článků
Hrušková povidla
14.10.2016 23:06
Suroviny:
5 kg vyzrálých hrušek
150 ml 8% octa
cca 500 g krystalového cukru
Postup:
Dobře vyzrálé hrušky opereme a neosušené naskládáme na plech. V troubě je při 150°C pečeme zhruba 20 minut. Upečené hrušky necháme vychladnout a potom je rozkrojíme, odstraníme jádřince a...
Vaření v Kršku
11.10.2016 17:41
Po mé návštěvě ve slovinském Kršku vyšel hezký článek na místním webu i s fotografiemi. Podívejte se TADY
Vepřové řízky s jablky a květákovým pyré
07.10.2016 23:07
Vepřové řízky s jablky a květákovým pyré
Suroviny:
4 vepřové řízky po cca 150 g
2 lžíce oleje
1 cibule
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce hořčice
½ lžičky kmínu, mletý pepř
1 větší květák
200 ml mléka
30 g másla
petrželka, jablka, sůl
Postup:
Řízky lehce naklepeme, osolíme,...
Aida řezy
30.09.2016 20:18
Řezy Aida
Suroviny:
300 g másla
6 vajec
250 g moučkového cukru
40 g nastrouhané hořké čokolády
120 g pohankové mouky
1 kypřící prášek do pečiva
3 lžíce rumu
3 kelímky zakysané smetany
250 g marmelády
150 g čokolády na vaření
tuk a mouka na vymazání a vysypání pekáče
Postup:
Změklé máslo...
Čripnja
29.09.2016 20:16
Čripnja
Suroviny:
2 telecí nebo vepřová kolena
2 lžíce oleje
1 lžíce sádla
2 cibule
4 velká vyzrálá rajčata
3 masité papriky
1 feferonka
2 snítky celerových listů
3listy bazalky
1 snítka rozmarýnu
250 ml bílého suchého vína
750 g brambor
sůl, vegeta, mletý pepř
Postup:
Očištěná kolena...
Hovězí pečeně s hříbky
16.09.2016 20:14
Hovězí pečeně s hříbky 16.09 2016
Suroviny :
750 g zadního hovězího masa
50 g slaniny
200 g cibule
100 g oleje
100 g...
Houbová nádivka
09.09.2016 20:10
Houbová nádivka
Suroviny:
300 g čerstvých nebo mražených hub
5 rohlíků
vývar na zvlhčení rohlíků
5–7 vajec
300 g uzeného masa nebo anglické slaniny
tymián
mletý pepř
sůl
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vývarem. Přidáme nadrobno nakrájená maso, na másle podušené...
Černé nebo bílé? (nepečené cukroví)
02.09.2016 07:46
Suroviny:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (200 ml)
210 g kokosové moučky
asi 60 oloupaných mandlí
Na obalení:
2 - 3 polévkové lžíce kakaa
2 – 3 polévkové lžíce kokosové moučky
60 malých papírových košíčků
Postup:
Kondenzované mléko a kokosovou moučku v misce...
Králík po aragonsku – ze španělské kuchyně
26.08.2016 07:44
Suroviny:
1 králík
70 – 100 g plátků slaniny
50 g másla
1 snítka šalvěje
Na marinádu:
100 ml bílého vína
50 ml olivového oleje
½ citrónu
3 stroužky česneku
½ lžičky mletého pepře
sůl
Na polití:
150 ml majonézy
3 stroužky česneku
Postup:
Nejprve připravíme marinádu smícháním vína, oleje,...
Masové knedlíčky s růžičkovou kapustou – rakouská kuchyně
19.08.2016 07:43
Suroviny:
500 g čerstvé nebo mražené růžičkové kapusty
500 g mletého masa ( ½ vepřové a ½ hovězí)
1 rohlík
1 vejce
1 cibule
50 g másla
40 g hladké mouky
petrželka, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl
Postup:
Očištěné kapustičky povaříme v osolené vodě. Čerstvé cca 15 minut, mražené 10...
Záznamy: 391 - 400 ze 727