Recepty z rádia

Jemná rajčatová omáčka z protlaku

12.05.2017 23:39
Suroviny: 50 g másla 2 vrchovaté lžíce hladké mouky 2 lžíce strouhaného perníku (konzumní perník) 1 menší cibule 150 g rajčatového protlaku citrón cukr špetka tymiánu 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy špetka mletého badyánu kousek celé skořice sůl ¾ l hovězího vývaru 250 ml sladké...

Marinovaný králík

05.05.2017 23:37
Suroviny: 1 pěkně vykrmený králík Na marinádu: 2 hrnky vody 1 hrnek nakrájené cibule 4 prolisované stroužky česneku 4 lžíce kečupu 1 lžíce soli 1 lžička kari ½ lžičky mletého pepře 120 g másla 3 polévkové lžíce oleje   Postup: Dobře očištěného králíka odblaníme a naporcujeme. Porce králíka...

Pohankové palačinky s banánovým krémem

28.04.2017 08:05
Suroviny: 1 dl pohankové mouky 1 dl hladké nebo polohrubé mouky 1 – 2 vejce 4 dl mléka špetka soli máslo nebo olej na pečení Na krém: 200 ml smetany ke šlehání 3 banány 3 lžíce strouhaného kokosu 1 – 2 lžíce moučkového cukru (podle chuti) 1 citron   Postup: Obě mouky prosejeme do mísy,...

Vepřové medailónky se zeleninou vařenou v páře

21.04.2017 16:40
Suroviny: 400 g vepřové panenky 3 lžíce kvalitního oleje 1 velká cibule3 lžičky zeleného pepře v solném nálevu 2 snítky čerstvého rozmarýnu sůl 400 g mražení zeleninové směsi (květák, brokolice, mrkev, fazolové lusky,…) na másle osmažená strouhanka (množství podle chuti)   Postup: Maso...

Skopové ragú

14.04.2017 14:41
Suroviny: 500 g skopového masa z plece nebo krku 1 cibule 2 lžíce sádla 1 stroužek česneku 1-2 lžíce rajčatového pyré (protlaku) ½ l kvalitního bílého vína 1 bobkový list 2 snítky čerstvého tymiánu mletý pepř sůl 50 g zelených oliv bez pecek 2 lžíce hladké mouky   Postup: Nejprve...

Velikonoční černoušek

07.04.2017 23:22
Suroviny: 250 g hladké mouky 200 g cukru 1 vejce 1 prášek do pečiva 50 g másla 30 g kakaa 200 ml mléka malinová marmeláda citrónová poleva sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy   fondánová, čokoládová nebo cukrová vajíčka na ozdobení   Postup: Do mísy prosejeme mouku, smíchanou...

Hovězí líčka na červeném víně

31.03.2017 23:20
Suroviny: 1 – 1,20 kg hovězích líček ¼ středně velkého celeru 2 mrkve 1 kořen petržele 70 g slaniny 3 lžíce oleje 2 lžíce másla 2 cibule 1snítka rozmarýnu 300 ml kvalitního červeného vína 500 ml zeleninového nebo masového vývaru mletý pepř sůl   Postup: Očištěná líčka omyjeme, osušíme a prudce...

Chléb žitno – pšeničný

24.03.2017 23:19
Suroviny: 550 g chlebové pšeničné mouky 200 g žitné mouky 300 – 350 g kvasu cca 450 ml teplé vody 2 lžičky soli 1 lžička kmínu ½ lžičky fenyklu   Postup: Z uvedených surovin vypracujeme tužší těsto.  Pod utěrkou ho necháme asi 30 minut odpočinout. Pak ho znovu prohněteme, poprášíme...

Karbanátky s pohankou

17.03.2017 21:29
Suroviny: 300 g mletého masa 200 g vařené pohanky 1 cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 1 vejce 100 g taveného sýra strouhanka petrželka mletý pepř, sůl olej na smažení   Postup: Nakrájenou cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět. Mleté maso, sýr, vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev,...

Zdravý zákusek

10.03.2017 23:49
Suroviny: 200 g vařené pohanky 10 g másla 80 g přírodního cukru 4 vejce 20 g kakaa 40 g hladké mouky 1 kypřící prášek pomerančová a citronová kůra Na polevu: cca 200 g meruňkové marmelády 100 g čokolády na vaření 20 g ztuženého tuku sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání...
Záznamy: 11 - 20 ze 352
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>