Recepty z rádia

Skopové ragú

14.04.2017 14:41
Suroviny: 500 g skopového masa z plece nebo krku 1 cibule 2 lžíce sádla 1 stroužek česneku 1-2 lžíce rajčatového pyré (protlaku) ½ l kvalitního bílého vína 1 bobkový list 2 snítky čerstvého tymiánu mletý pepř sůl 50 g zelených oliv bez pecek 2 lžíce hladké mouky   Postup: Nejprve...

Velikonoční černoušek

07.04.2017 23:22
Suroviny: 250 g hladké mouky 200 g cukru 1 vejce 1 prášek do pečiva 50 g másla 30 g kakaa 200 ml mléka malinová marmeláda citrónová poleva sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy   fondánová, čokoládová nebo cukrová vajíčka na ozdobení   Postup: Do mísy prosejeme mouku, smíchanou...

Hovězí líčka na červeném víně

31.03.2017 23:20
Suroviny: 1 – 1,20 kg hovězích líček ¼ středně velkého celeru 2 mrkve 1 kořen petržele 70 g slaniny 3 lžíce oleje 2 lžíce másla 2 cibule 1snítka rozmarýnu 300 ml kvalitního červeného vína 500 ml zeleninového nebo masového vývaru mletý pepř sůl   Postup: Očištěná líčka omyjeme, osušíme a prudce...

Chléb žitno – pšeničný

24.03.2017 23:19
Suroviny: 550 g chlebové pšeničné mouky 200 g žitné mouky 300 – 350 g kvasu cca 450 ml teplé vody 2 lžičky soli 1 lžička kmínu ½ lžičky fenyklu   Postup: Z uvedených surovin vypracujeme tužší těsto.  Pod utěrkou ho necháme asi 30 minut odpočinout. Pak ho znovu prohněteme, poprášíme...

Karbanátky s pohankou

17.03.2017 21:29
Suroviny: 300 g mletého masa 200 g vařené pohanky 1 cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 1 vejce 100 g taveného sýra strouhanka petrželka mletý pepř, sůl olej na smažení   Postup: Nakrájenou cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět. Mleté maso, sýr, vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev,...

Zdravý zákusek

10.03.2017 23:49
Suroviny: 200 g vařené pohanky 10 g másla 80 g přírodního cukru 4 vejce 20 g kakaa 40 g hladké mouky 1 kypřící prášek pomerančová a citronová kůra Na polevu: cca 200 g meruňkové marmelády 100 g čokolády na vaření 20 g ztuženého tuku sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání...

Ztracená vejce ve smetanové omáčce

03.03.2017 20:24
Suroviny: 500 ml vody 500 ml kysané smetany 6 vajec 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 1 bobkový list ocet 3 lžíce hladké mouky sůl kopr   Postup: Koření povaříme několik minut v osolené a okyselené vodě. Potom koření vyjmeme a zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou...

Zabijačková polévka z jelit

24.02.2017 20:23
Suroviny: 2 kroupová jelítka 1 cibule 1 lžíce sádla 150 g vařených krup 1 ½ l masového vývaru 4 stroužky česneku majoránka, mletý pepř, sůl   Postup: Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na sádle ji osmahneme do zlatova. Přidáme obsah jelítek, naředíme malým množstvím masového vývaru, dobře...

Plněné žampióny se smetanovým přelivem

17.02.2017 20:21
Suroviny:   12 středně velkých čerstvých žampiónů ½ l masového vývaru (možno připravit z kostky) 100 g šunky (libové vařené uzené maso) 1 jarní cibulka 1 vejce 1 lžíce másla petrželka mletý pepř sůl 300 ml kysané smetany 150 g tvrdého sýra 1stroužek...

Tvarohové koblihy

10.02.2017 00:19
Suroviny:   250 g polohrubé mouky 250 g měkkého tvarohu 2 kávové lžičky moučkového cukru 1 kávová lžička jedlé sody 2 vejce 1 polévková lžíce mléka nebo vody sůl marmeláda olej na smažení moučkový cukr na posypání   Postup:   Z mouky, do které jsme promíchali jedlou sodu, tvarohu,...
Záznamy: 31 - 40 ze 368
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>