Archiv článků
Masová paštika s játry
05.05.2011 21:30
Suroviny :
300g vepřové plece
200g vepřových jater
200g uzené slaniny
100g cibule
1 lžička mleté papriky
2 lžíce smetany
paštikového koření (mletý kardamom, mletý bílý pepř, mletý zázvor)
sůl
tenké plátky slaniny na vyložení formy
Postup:
Nejprve upečeme maso a...
Královský květák
28.04.2011 15:26
Suroviny:
1 velký květák nebo 2 menší
250 – 300 g libového uzeného bůčku nebo anglické slaniny
200 g nastrouhaného tvrdého sýra
200 ml smetany na šlehání
3 vejce
sůl
Na vymazání a vysypání:
máslo a strouhanka
Na obložení:
2 vejce uvařená natvrdo
1 malá konzerva sterilovaného hrášku
70 g...
Jidáše
21.04.2011 13:51
Suroviny:
Na těsto:
500 g polohrubé mouky
80 g moučkového cukru
30 g droždí
100 g másla
4 žloutky
cca 200 ml vlažného mléka nebo smetany
1 vanilkový cukr
strouhaná citrónová kůra
špetka mletého muškátového oříšku
sůl
Na potření před pečením:
1 rozšlehané vejce
Na potření po pečení:
3 lžíce...
Marinované jehněčí kotlety
14.04.2011 15:37
Suroviny:
4 jehněčí kotlety
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
snítka šalvěje
sůl
citrón
olej na opékání
Postup:
Očištěné a naklepané jehněčí kotlety potřeme prolisovaným česnekem, urovnáme je do mělké mísy, poházíme lístky šalvěje, zakapeme citrónovou...
Kotlety orange
07.04.2011 21:41
Suroviny:
4 vepřové kotlety s kostí po cca 170 g
40 g sádla
1 polévková lžíce hladké mouky
worcesterská omáčka
šťáva z ½ pomeranče
mletý pepř
sůl
4 plátky z dobře omytého pomeranče
1 kávová lžička másla
1 kávová lžička krystalového cukru
cca 5 ml brandy nebo jiné jemné...
Domácí sekaná po vídeňsku
31.03.2011 10:37
Suroviny:
900 g mletého libového vepřového masa ( bůček, plecko)
120 g strouhanky
2-3 vejce
mletý pepř
sůl
svazek bylinek ( saturejka, petrželka, pažitka, …)
200 ml smetany ke šlehání
20 g másla na pečení
Postup:
Vejce rozšleháme se...
Flekatá bábovka
24.03.2011 21:33
Suroviny:
3 celá vejce
200 g pískového cukru
300g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 ml smetany ke šlehání – šlehačky
100 g lentilek
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání bábovkové formy
Postup:
Nejprve tuhým máslem dobře vymastíme bábovkovou formu a vysypeme ji hrubou...
Játrová omáčka
17.03.2011 20:19
Suroviny:
150 g vepřových nebo drůbežích jater
1 cibule
40 g másla
40 g hladké mouky
cca 1 litr masového vývaru (lze ho připravit i z kostky)
špetka kmínu
majoránka podle chuti
worchesterová omáčka
sůl
Postup:
Očištěná játra zalijeme vývarem nebo vodou, do které jsme dali jednu...
Pajšl - kořínek na smetaně
10.03.2011 22:43
Suroviny:
1 vepřový kořínek (lze nahradit vepřovým jazykem a srdíčkem)
kousek jater
1 cibule
200 g kořenové zeleniny
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 bobkový list
sůl
ocet
trochu nastrouhané citrónové kůry
špetka mletého muškátového oříšku
Na zahuštění...
Zeleninový salát s jogurtem
03.03.2011 13:57
Suroviny:
250 g kysaného zelí
3 mrkve
1/4 menšího celeru
1 cibule
Na zálivku:
200 ml bílého jogurtu
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička worchesterové omáčky
mletý pepř
špetka cukru
sůl
Postup:
Nejprve si připravíme zálivku.
V míse promícháme jogurt, s hořčicí a worchesterovou...
Záznamy: 691 - 700 ze 727