Flekatá bábovka

24.03.2011 21:33

 

Suroviny:

3 celá vejce

200 g pískového cukru

300g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

250 ml smetany ke šlehání – šlehačky

100 g lentilek

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání bábovkové formy

 

Postup:

Nejprve tuhým máslem dobře vymastíme bábovkovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.

V misce ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Pak přidáme mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, tekutou smetanu, dobře promícháme a nakonec vmícháme lentilky. S lentilkami pracujeme rychle, aby nedošlo k předčasnému obarvení těsta. Takto připravenou hmotu vlijeme do připravené  bábovkové formy a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 40-50 minut při 175°C.

 

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina