Domácí sekaná po vídeňsku

31.03.2011 10:37

Suroviny:

900 g mletého libového  vepřového masa ( bůček, plecko)

120 g strouhanky

2-3 vejce

     mletý pepř

     sůl

svazek bylinek ( saturejka, petrželka, pažitka, …)

200 ml smetany ke šlehání

20 g másla na pečení

 

Postup:

Vejce rozšleháme se solí a mletým pepřem a spolu s nasekanými bylinkami přidáme k mletému masu. Dobře propracujeme a v případě, že je směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Ze směsi vytvarujeme šišku nebo bochánek, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut. Potom přilijeme do vypečené šťávy ze sekané smetanu a ještě asi 10 minut dopečeme.

Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, bramborová kaše, bramborový salát, těstoviny, zeleninové saláty.

 

6 porcí

Celková doba přípravy:  1 hodinu 20 minut