Marinované jehněčí kotlety

14.04.2011 15:37

 Suroviny:

4 jehněčí kotlety

1 lžíce citrónové šťávy

3 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

snítka šalvěje

sůl

citrón

olej na opékání

 

Postup:

Očištěné a naklepané jehněčí kotlety potřeme prolisovaným česnekem, urovnáme je do mělké mísy, poházíme lístky šalvěje, zakapeme citrónovou šťávou a olejem. Pod pokličkou je necháme 1–2 hodiny v chladu marinovat. Pak v pánvi rozehřejeme olej a okapané kotlety prudce z obou stran opečeme, poté je osolíme a zalijeme zbylou marinádou. Přiklopíme poklicí a dusíme na minimu tepelného zdroje asi 15–20 minut. Hotové kotlety přendáme na horký talíř, obložíme plátky citrónu, lístky šalvěje a čerstvou zeleninou.

 

Příloha: opečené brambory, čerstvá zelenina, zeleninové saláty

 

Celková doba přípravy: cca 2 hodiny

4 porce