Recepty z rádia
Špenátový nákyp
27.01.2017 23:22
Suroviny:
400 g širokých nudlí
200 g šunky, uzeného masa nebo uzeniny
350 g listového špenátu (mražený nebo čerstvý)
1 konzerva sterilovaných žampiónů (170 g)
200 g strouhaného eidamu
1 cibule
1 – 2 stroužky česneku
1 menší cibule
1 vejce
máslo, mletý pepř, sůl
Postup:
Nudle uvaříme, scedíme a...
Masová mozaika
20.01.2017 23:25
Suroviny:
500 g libového vepřového boku
500 g vepřové plece
4 celá vejce
4 lžíce strouhanky
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
5 stroužků česneku
1 lžička koření typu vegeta
mletý pepř, sůl
obal na tlačenku
Postup:
Vejce, sůl, mletý pepř, vegetu, mletou papriku, strouhanku,...
Kynuté bulky s tymiánem
13.01.2017 22:07
Suroviny:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
1 ½ balíčku sušeného droždí
1 lžička cukru
2 vejce
150 ml rostlinného oleje
200 g uzeného sýra 200 g uzeného masa
2 snítky tymiánu
sůl
1 vejce na potření
2 polévkové lžíce nastrouhaného uzeného sýra na posypání
Postup:
Do mísy prosejeme mouku,...
Bramborové škubánky
06.01.2017 22:05
suroviny:
1 kg brambor
100 g polohrubé mouky
100 g hrubé mouky
70 g sádla nebo másla
sůl
Na posypání:
100 g mletého máku
100 g moučkového cukru
Postup:
Oloupané, omyté, na větší kousky nakrájené brambory dáme vařit do mírně osolené vody. Jakmile jsou brambory měkké, odlijeme stranou asi...
Silvestrovské ovarové koleno s vejmrdou
30.12.2016 14:03
Suroviny:
1 vepřové koleno
1 cibule
5 zrnek nového koření
5 zrnek pepře
1 lžíce octa
sůl
Na vejmrdu:
½ hrnku čerstvého nastrouhaného křenu
½ hrnku vývaru z vepřového kolena
1 oloupané najemno nastrouhané jablko
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
sůl
Postup:
Očištěné koleno vložíme do hrnce,...
Punč z červeného vína – starodávný recept
23.12.2016 14:03
Suroviny:
250 ml vody
1 pomeranč (velkého stačí polovina)
citrónová kůra z ½ citrónu
kousek celé skořice
3 hřebíčky
250 g kostkového cukru
trochu rumu nebo brandy
1 litr tmavého červeného vína
Postup:
V hrnci svaříme vodu společně s 150 g kostkového cukru, omytým, na plátky...
Mouřenínské pusinky a kokosové pusinky
16.12.2016 13:33
Mouřenínské pusinky (vhodné pro bezlepkovou dietu)
Suroviny:
2 bílky
120 g moučkového cukru
120 g lískových oříšků
50 g čokolády na vaření
Postup:
Z bílků připravíme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Lehce vmícháme mleté lískové oříšky a...
Kapr namodro
09.12.2016 20:51
Suroviny:
1 kg porcí hladkého kapra
1 ½ l vody
200 ml octa
250 g kořenové zeleniny
1 cibule
10 kuliček pepře
1 bobkový list
10 kuliček nového koření
sůl
70 g másla
1 citrón
Postup:
Vodu s octem přivedeme k varu, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli, koření a povaříme asi...
Falešná rybí polévka
02.12.2016 20:50
Suroviny:
1 ½ l zeleninového vývaru
200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
¼ menšího pórku
cca 70 g másla
5 – 6 lžic pšeničné krupice
5 – 6 lžic řidší máslové jíšky
muškátový oříšek, bílý mletý pepř
sůl
osmažené kostičky z bílého pečiva
petrželka
Postup:
Oloupanou, omytou a...
Pomerančová bábovka
25.11.2016 23:15
Suroviny:
5 vajec
200 g jemného krystalového cukru
1 větší pomeranč
200 g hladké mouky
40 g bramborové moučky nebo1 vanilkový puding
¾ kypřícího prášku do pečiva
100 – 120 ml vody
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme...
Záznamy: 371 - 380 ze 697