Recepty z rádia

Pajšl čili kořínek na smetaně

24.03.2023 09:21
Suroviny: 1 vepřový kořínek (plíce, srdce, jazyk) kousek jater nebo jen 2 srdce a 2 jazyky 1 cibule 200 g kořenové zeleniny 10 kuliček nového koření 10 kuliček pepře 2 bobkové listy ocet, sůl 60 g másla 50 g hladké mouky 350 ml sladké nebo kysané smetany     Postup: Omytý kořínek bez...

Rýže s vepřovým masem a zeleninou

17.03.2023 08:48
Rýže s vepřovým masem a zeleninou (rizoto po česku) Suroviny: 400 g vepřového plecka 2 lžíce sádla nebo oleje 2 cibule 250–300 g rýže 2 mrkve ¼ středně velkého celeru 1 malá plechovka sterilovaného hrášku 500 ml masového vývaru mletý pepř sůl Na posypání: 70 g nastrouhaného tvrdého sýru...

Jemné tvarohové řezy s pudinkem

10.03.2023 10:34
  Suroviny: Na těsto: 300 g hladké mouky 200 g másla nebo rostlinného tuku 130 g cukru 2 vejce ½ balíčku prášku do pečiva Na náplň: 500 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce!) 130 g cukru 2 vejce 120 g másla 2 PL rumu 1 vanilkový pudink 500 ml mléka citronová kůra, rozinky, ořechy, sušené ovoce,...

Fazole po bretaňsku

03.03.2023 10:18
Suroviny: 400 g suchých bílých fazolí 1 cibule 1 PL sádla 1 PL hladké mouky 3 stroužky česneku 100 g rajčatového protlaku 200 g klobásy 50 g slaniny špetka cukru špetka tymiánu mletý pepř, sůl   Postup: Přebrané fazole namočíme na několik hodin do vody, nejlépe je nechat namočené přes noc....

Maďarský tokáň z vepřového masa

24.02.2023 11:17
  Suroviny: 600 g vepřového masa z plece 2 cibule 2 papriky 100 g rajčatového protlaku 1 stroužek česneku 70 g slaniny 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžíce polohrubé mouky mletý pepř sůl vývar 1 lžíce sádla 200 ml smetany Postup: Maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na nudličky. Slaninu...

Biskupský chlebíček

17.02.2023 09:45
  Suroviny: 8 celých vajec 500 g krystalového cukru 500 g hladké mouky (může být i polohrubá mouka 1:1) 200 g čokolády na vaření 200 g ořechů 200 g sušeného ovoce   Tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy   Postup: Cukr a celá vejce vyšleháme do husté pěny. Potom postupně...

Játrová omáčka

10.02.2023 09:31
    Suroviny: 200 g hovězích nebo vepřových jater 40 g slaniny 1 cibule 40 g tuku (olej, sádlo) 30 g hladké mouky 750 ml vývaru sůl, mletý pepř, majoránka, česnek   Postup: Očištěná játra umeleme na masovém strojku, přidáme k nim majoránku a mletý pepř a promícháme....

Maso v pórkovém obalu

03.02.2023 09:06
Suroviny:   4 plátky masa po cca 150 g (libové vepřové, krůtí nebo kuřecí) 1 menší pórek 1 žloutek 1 polévková lžíce plnotučné hořčice 1 polévková lžíce másla 1 polévková lžíce hladké mouky špetka mletého pepře sůl 3 polévkové lžíce oleje na opékání   Postup: Maso naklepeme, osolíme a...

Kroupová polévka s fazolemi

29.01.2023 09:27
Suroviny: 250 g krup 250 g suchých fazolí 2 bobkové listy 1 větší cibule 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 100 g šunky, uzeniny nebo uzeného masa 2 l vývaru (lze připravit i z kostky) 4 stroužky česneku mletý pepř, mletá paprika, majoránka sůl   Postup: Fazole přes noc...

Císařský trhanec

27.01.2023 10:01
Suroviny: Na těsto: 250 ml plnotučného mléka nebo sladké smetany 100 g hladké nebo polohrubé mouky 2-3 vejce špetka soli 1 lžíce cukru 50 g rozinek máslo na pečení Na polití: rozvařené čerstvé nebo kompotované ovoce, ovocná šťáva, nejlépe malinová či ovocná přesnídávka   Postup: Do hrnku nebo...
Záznamy: 101 - 110 ze 742
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>