Archiv článků

Vánoční pečivo z ovesných vloček

25.11.2010 11:38
Suroviny:   80 g celých nemletých ovesných vloček 80 g cukru krupice 80 g másla nebo rostlinného tuku 100 g hladké mouky 1 vejce 1 rovná kávová lžička kypřícího prášku do pečiva cca 10 mletých jader vlašských ořechů špetka soli  pikantní marmeláda (rybízová, višňová nebo brusinková)...

Zelný koláč

12.11.2010 10:40
Suroviny: cca 600g syrového hlávkového zelí 200 - 300g uzeného masa(uzeniny, zbytků pečeně) 300ml polohrubé mouky (1 1/2 hrnku) 150g tvrdého uzeného sýra 100ml oleje trochu mléka 2 - 3 vejce kmín mletá pálivá paprika mletý pepř sůl pečící papír Postup: Očištěnou hlávku zelí nakrájíme na...

Podzimní kotlík

12.11.2010 09:58
Suroviny: 10 větších syrových brambor 250 g slaniny nebo uzeného masa nebo šunky 1 nožička pikantní klobásy 2 středně velké mrkve 2 cibule 1/4menší zelné hlávky 1/2 pórku sůl, mletý pepř, sladká i pálivá mletá paprika petrželka Postup: Nejdříve oloupeme syrové brambory, mrkev a cibuli, vše...

Ryba se zeleninou

21.10.2010 11:45
Suroviny: 1 kg mořských ryb nebo filé či pstruh 100 g oliv 1 velká cibule 2 stroužky česneku 1 lilek 1 malá cuketa 500 g brambor 3 masitá rajčata snítka rozmarýnu olivový olej 1 lžička másla sůl event. koření na ryby Postup: Cibuli, česnek, brambory, cuketu, lilek a rajčata oloupeme a nakrájíme...

Kuřecí salát s hroznovým vínem

14.10.2010 20:14
Suroviny:   1 vařené nebo grilované kuře o hmotnosti cca 1 kg   250 g hroznového vína   1 pórek (pouze jeho bílá část)   Na marinádu:   100 g majonézy   4 lžíce bílého jogurtu   1 lžíce worčestrové omáčky   1 lžička cukru   mletý pepř   citrónová...

Medové řezy

07.10.2010 16:13
Suroviny Na těsto: 500 g polohrubé mouky 2 celá vejce 2 polévkové lžíce medu 150 g jemného krystalového cukru 200 g rostlinného tuku 2 kávové lžičky jedlé sody 2 polévkové lžíce mléka Na ořechovou hmotu: 200 g nahrubo nakrájených ořechů 100 g moučkového cukru 125 g másla 2 polévkové lžíce medu Na...

Hovězí roštěná po staročesku

30.09.2010 17:12
Suroviny: 4 roštěnky po cca 150 g 2 lžíce sádla na opečení mletá paprika trochu hladké mouky 1 cibule vývar 300g malinového nebo rybízového džemu sůl   Postup: Pro přípravu tohoto receptu je nejlepší roštěná z nízkého boku. Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, poprášíme paprikou,...

Kedluben na kyselo

23.09.2010 15:10
Kedluben na kyselo Suroviny: 600 g oloupaných syrových kedlubnů 5 středně velkých brambor 1 1/2 l vody 2 velké cibule bobkový list nové koření 200 ml červeného vína celý pepř   1 kostka bujónu nebo masového vývaru   asi 2 lžíce octa   na zahuštění:   250 ml sladké smetany...

Lehká pomazánka

16.09.2010 13:08
Lehká pomazánka Suroviny:   250 g měkkého tvarohu   50 g strouhaného tvrdého sýra   1 středně velká mrkev   1/2 kedlubnu   4 lžíce bílého jogurtu   10 ředkviček   trochu zakysané smetany nebo bílého jogurtu   sůl   Postup:   Nejprve oloupeme mrkev a...

Merenda - švestková polévka

26.08.2010 11:54
Suroviny: 500 g vypeckovaných švestek 250 ml sladké smetany podle chuti cukr skořice 1 hřebíček Postup: Švestky rozvaříme se skořicí, hřebíčkem a cukrem. Na závěr odstraníme koření a zalijeme smetanou. Podáváme s rozpeky, křehkými plackami – křehkovicemi nebo s rohlíky. Ale i samotná merenda bez...
Záznamy: 711 - 720 ze 725
<< 69 | 70 | 71 | 72 | 73 >>