Hovězí roštěná po staročesku

30.09.2010 17:12

Suroviny:

4 roštěnky po cca 150 g

2 lžíce sádla na opečení

mletá paprika

trochu hladké mouky

1 cibule

vývar

300g malinového nebo rybízového džemu

sůl

 

Postup:

Pro přípravu tohoto receptu je nejlepší roštěná z nízkého boku. Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, poprášíme paprikou, obalíme v mouce a opečeme na sádle po 3 minutách z každé strany. Opečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom zasypeme malým množstvím mleté papriky, promícháme, vložíme opečené roštěnky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby maso podléváme a obracíme. Před podáváním můžeme omáčku přecedit.

Příloha: dušená rýže, kompot nebo saláty z čerstvé zeleniny