Recepty z rádia

Studené omáčky k masu (grilovanému, pečenému, vařenému,..)

03.06.2022 09:23
Rybízová omáčka   Suroviny: 100 g rybízové marmelády 2 lžíce dobrého červeného vína 1 lžíce čerstvě strouhaného křenu špetka muškátového květu špetka skořice 1 nepříliš plná lžíce plnotučné hořčice sůl Postup: Rybízovou marmeládu rozředíme vínem, okořeníme skořicí, muškátovým květem osolíme,...

Smažené kosmatice

20.05.2022 08:49
Suroviny: 6 květů černého bezu (s malou stopkou) 2vejce 1 polévková lžíce oleje 150 g polohrubé mouky 200 ml vlažného mléka ½ kávové lžičky soli olej na smažení   Postup:   Květy černého bezu opláchneme ve studené vodě, necháme je okapat a ještě je osušíme v papírové utěrce. Do mísy...

Sýrová roláda se šunkou

13.05.2022 09:06
Suroviny: 250 g tvrdého sýra 100 g dušené šunky 2 sterilované okurky 1 sterilovaná červená paprika 2 natvrdo uvařená vejce Na salámovou pěnu: 50 g másla 50 g měkkého taveného sýra 50 g trvanlivého salámu   Postup: Tvrdý sýr nahřejeme v troubě, až změkne. Položíme ho na potravinářskou...

Dort Harlekýn

06.05.2022 09:10
Suroviny: Na kakaový dortový korpus: 6 vajec 100 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 140 g polohrubé mouky 30 g kakaa 25 g másla tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy Na ozdobení: 500 ml smetany ke šlehání 1 lžička moučkového cukru Na kakaovou šlehačku: 300 ml smetany ke šlehání 25 g...

Bílé fazole s párkem, známé jakoTrenčianský párok s fazuľou

29.04.2022 08:45
Suroviny: 400 g bílých suchých fazolí 2 cibule 2 lžíce sádla 200 g rajčatového protlaku 1 lžíce mleté sladké papriky 1 lžička mleté pálivé papriky 2 - 4 stroužky česneku 1 ½ l masového nebo zeleninového vývaru 1 - 2 lžíce hladké mouky cukr, mletý pepř, ocet, sůl 300 g kvalitních párků nebo šunkové...

Štěpánská pečeně

22.04.2022 09:47
Suroviny: 750 g hovězího zadního masa 2 – 3 vejce uvařená natvrdo 1 větší mrkev 1 kořenová petržel 1 velká cibule 1 stroužek česneku 1 zelená paprika 1 rajče 1 lžíce másla olej na opečení mletý pepř sůl vývar   Postup: Maso otřeme vlhkou utěrkou a osušíme. Máme dvě možnosti, jak maso naplnit....

Tradiční velikonoční hlavička

15.04.2022 09:37
  Suroviny: 500 g vepřového masa z plecka nebo libový bůček 400 g vařeného uzeného masa mírně prorostlého 10 vajec 10 rohlíků nebo housek vývar z vepřového masa muškátový oříšek sůl kontryhel, mladé kopřivy, petrželka 1 malý pórek 2 lžíce másla sádlo na...

Jehněčí maso dušené

08.04.2022 09:20
  Suroviny: 600 g předního jehněčího masa bez kosti 1 cibule 2 lžíce másla 2 stroužky česneku 1 lžička kmínu 2 lžíce hladké mouky vývar sůl   Postup: Očištěné maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a kmín Přidáme nakrájené maso,...

Špenátová polévka

01.04.2022 10:36
Suroviny: 350 g mraženého špenátového protlaku 1 cibule 50 g másla 30 g hladké mouky 100 ml mléka 1 vejce 1 l vývaru sůl   Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme a na másle ji necháme zesklovatět. Pak zasypeme moukou, a připravíme světlou cibulovou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar, mléko...

Velikonoční věnec nebo cop

25.03.2022 09:31
Suroviny:  250g polohrubé mouky 50 g moučkového cukru 100 - 125 ml vlažného mléka 1 žloutek  20 g droždí  50 g rostlinného tuku  30 g rozinek 1 citrón špetka mletého muškátového oříšku sůl 1 vejce na potření, event. mandlové lupínky na...
Záznamy: 101 - 110 ze 700
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>