Recepty z rádia

Leskovačka mučkalica

09.06.2021 15:40
Suroviny: 500 g vepřového masa (karé, plec, krkovice) 1 – 2 stroužky česneku 1 lžíce rostlinného oleje 4 červené papriky (kapie) 4 větší masitá vyzrálá rajčata (mohou být i z konzervy) 2 lžíce oleje 1 cibule 1 – 2 feferonky 1 lžíce mleté sladké papriky mletý pepř, sůl   Postup: Maso...

Dort „Na golfu“

04.06.2021 07:50
Suroviny: 250 g čerstvého špenátu 4 vejce 220 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 100 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 200 ml kvalitního rostlinného oleje 100 g loupaných mletých mandlí 1 lžíce pomerančové šťávy 1 lžička strouhané pomerančové kůry špetka soli Na krém: 250 g mascarpone 250 g...

Treska pečená s bylinkovým máslem

28.05.2021 07:51
Suroviny: 4 porce čerstvé tresky po cca 200 g 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy sůl 1 citrón nebo limetka na ozdobu Na bylinkové máslo: 12g nasekaných bylinek     (petrželka, estragonové lístečky, koriandrové lístky, tymián, ….) 1 lžička nastrouhané...

Jablečný terč

21.05.2021 09:01
Suroviny: Na těsto: 2 vejce 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce oleje 100 ml mléka 200 g hladké mouky 13 g kypřícího prášku 2 jablka 1 citrón špetka soli Na krém: 250 ml mléka 50 g krystalového cukru 15 g kukuřičného škrobu ( maizena) 1 vejce tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání...

Chřest s máslovou omáčkou

14.05.2021 08:44
Suroviny: 500 g chřestu 100 g nakrájené anglické slaniny 1 lžička cukru 1 lžička citrónové šťávy 1 lžička másla sůl na másle osmažená strouhanka Na omáčku: 250 ml vývaru z chřestu 80 g čerstvého másla 45 g hladké mouky 50 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí cukr citrónová šťáva sůl Postup:...

Zapékané bramborové noky

07.05.2021 09:01
Suroviny: Na těsto: 600 g ve slupce vařených brambor 1 PL másla nebo rostlinného tuku 2 žloutky 40 g strouhaného sýra 120 g hrubé mouky 1 PL bramborového škrobu špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl hrst najemno nasekaných oblíbených čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, libeček, majoránka,...

Guláš z vepřových jazyků po vídeňsku

30.04.2021 09:04
Suroviny: 750 g vepřových jazyků 70 g sádla nebo oleje 350 g cibule 1 lžíce mleté papriky 70 g rajčatového protlaku 1 lžíce octa mletý pepř 1 – 2 lžíce jíšky sůl vývar Postup: Jazyky očistíme, vypereme a přelijeme vroucí vodou. Po několika minutách je vyndáme a namočíme do studené vody. Po chvilce...

Bílé pečivo jako od pekaře

23.04.2021 08:47
Suroviny: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 50 ml oleje 2 lžičky soli Na kvásek: 30 g droždí 5 polévkových lžic teplého mléka 1 lžička cukru Na potření: 1 vejce 1 PL mléka Na posypání: hrubozrnná sůl, mák, sezamové nebo lněné semínko, kmín,…   Postup: Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme...

Opilý františkán po třiceti letech

16.04.2021 09:04
Suroviny: Na korpus: 150 g másla 150 g cukru 4 vejce 1 polévková lžíce kakaa 1 kávová lžička prášku do pečiva 120 g mletých ořechů 70 g hrubé mouky Na náplň: 200 g mletých ořechů 4 polévkové lžíce moučkového cukru 1,5 dl rumu Na krém: 250 g másla 170 g kondenzovaného slazeného mléka (cca ¾...

Sekanina – hašé (starý recept podle M.D. Rettigové)

09.04.2021 08:59
Suroviny: 400 g vařeného nebo pečeného masa (telecí, hovězí, vepřové) výpek z masa nebo trochu vývaru 40 g másla 1 cibule 2 vejce sůl pepř   Postup: Zbude-li ti kousek telecí nebo vepřové nebo jiné pečeně, drobince ji usekej. Zatím nech na másle dozlatova usmažit drobně usekanou cibulku,...
Záznamy: 181 - 190 ze 731
<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>