Recepty z rádia

Kapusta po jihočesku

29.10.2021 10:02
Suroviny: 1 kapusta o hmotnosti cca 900 g 600 g syrových oloupaných brambor 300 g uzeného vepřového bůčku 1 polévková lžíce majoránky 3 stroužky česneku mletý pepř sůl Na jíšku: 50 g másla 1 středně velká cibule 40 g hladké mouky   Postup: Kapustu očistíme a omyjeme, listy zbavíme silných...

Křimické závitky

22.10.2021 10:22
Suroviny: 4 plátky z vepřové krkovice po cca 150 g 2 větší cibule 3 stroužky česneku 650 g kysaného zelí 4 jablka 50 g slaniny 3 lžíce hladké mouky 2 – 4 lžíce cukru (podle chuti) 2 lžíce sádla mletý pepř kmín sůl vývar na podlévání   Postup: Pátky krkovice mírně naklepeme, osolíme,...

Buchty se švestkami a mákem

15.10.2021 15:51
Suroviny: 700 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 40 g droždí 50 g vlahého másla 50 g vlahého sádla 350 - 400 ml vlažného mléka 2 žloutky sůl sádlo a máslo na pečení Na náplň: 1 kg vypeckovaných švestek 50 g mletého máku 50 g krystalového cukru   Postup: Z droždí, 1 lžičky cukru, 2...

Švestky v peřině

08.10.2021 10:11
Suroviny: 5 l švestek 2 l vody 300 g cukru krupice 1 petol (konzervační přípravek na zavařování)   Dále budeme potřebovat: 5 l sklenici s víčkem, nemusí být šroubovací 1 polštář 1 peřinu 1 podložku polystyrénovou nebo dřevěnou   Postup: Vybereme pokud možno pevné a nepoškozené...

Bramborové škubánky s mákem a klevelou

01.10.2021 19:34
Suroviny: 1 kg brambor 100 g polohrubé mouky 100 g hrubé mouky sůl Na posypání a polití: 100 g mletého máku 100 g moučkového cukru 70 g sádla nebo másla Postup: Oloupané, omyté, na větší kousky nakrájené brambory dáme vařit do mírně osolené vody. Jakmile jsou brambory měkké, odlijeme stranou asi...

Ragú z hovězího masa

24.09.2021 10:00
Suroviny: 500 g hovězího masa z plece nebo krku, mohou být i líčka 1 cibule 2 lžíce sádla 1 stroužek česneku 1-2 lžíce rajčatového pyré (protlaku) ½ l kvalitního bílého vína 1 bobkový list 2 snítky čerstvého tymiánu mletý pepř sůl 50 g zelených oliv bez pecek 2 lžíce hladké...

Silná polévka

17.09.2021 08:55
Suroviny: 500 g zadního hovězího masa 250 g vepřového srdce 100 g vepřových jater 120 g uzeného bůčku 250 g kořenové zeleniny květák, pór, kapusta sůl   Postup: Omyté maso, srdce a játra vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou zeleninu,...

Jarní kuřátka plněná jablky a hruškami

10.09.2021 09:16
Suroviny: 2 ks jarních kuřátek 6 plátků slaniny  1lžíce másla 1cibule sůl Na náplň: 6 jablek 2 hrušky 50 g slaniny 1cibule 1 lžíce másla sůl Postup: Nejprve připravíme náplň: Oloupaná jablka a hrušky nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky...

Frikasé

03.09.2021 10:56
Suroviny: 700 g kuřecího, krůtího, telecího nebo králičího masa 1 cibule 150 ml mléka 100 ml smetany vývar muškátový květ 1 citrón 2 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky sůl petrželka na másle osmažená strouhanka   Postup: Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky...

Jak na cukety?

27.08.2021 09:51
Suroviny: 1 středně velká cuketa 3 lžíce oleje 1 cibule 3 stroužky česneku (podle chuti může být i více) 2 – 3 mrkve 1svazek bylinek (tymián, bazalka, petrželka, libeček, majoránka,….) 70 g rajčatového protlaku sůl mletý pepř     Postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,...
Záznamy: 161 - 170 ze 731
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>