Recepty z rádia
Velikonoční věnec nebo cop
25.03.2022 09:31
Suroviny:
250g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
100 - 125 ml vlažného mléka
1 žloutek
20 g droždí
50 g rostlinného tuku
30 g rozinek
1 citrón
špetka mletého muškátového oříšku
sůl
1 vejce na potření, event. mandlové lupínky na...
Žampiónový krém a bramborové placky ze syrových brambor
18.03.2022 09:35
Suroviny:
Na krém:
250 g žampiónů
1 cibule
1 PL másla
1 – 2 brambory
100 g měkkého taveného sýra
1 ¼ l drůbežího vývaru (lze použít i bujón v kostce)
1 snítka čerstvého tymiánu (1 KL sušeného)
1 KL mletého kmínu
100 ml smetany na šlehání
sůl, petrželka
Na placky:
6 středně velkých brambor
1...
Květákové placičky
11.03.2022 09:41
Suroviny:
1 středně velký květák (cca 600 g)
3 - 4 vejce
50 g nastrouhaného tvrdého sýra
200 g uzeného masa nebo uzeniny
cca 5 polévkových lžic mléka
hrst strouhanky
mletý pepř
sůl
olej nebo sádlo na smažení
Postup:
Očištěný syrový květák a sýr nastrouháme. Přidáme na kostičky...
Hermelínové variace
04.03.2022 08:07
Suroviny:
2 ks sýra Hermelín
Na základ náplně:
100 g Lučiny
100 g měkkého taveného sýr
1 – 2 lžíce zakysané smetany
Do náplně č. 1:
1 lžička naloženého zeleného pepře
1 lžička kaparů
50 g salámu typu Herkules
petrželka
sůl
Do náplně č. 2:
1 vrchovatá lžíce drceného uzeného...
Mrkev s hráškem a telecím masem
25.02.2022 09:02
Suroviny:
400 g telecího masa z plece
500 g mrkve
250 g mraženého hrášku
1 větší cibule
kmín
mletý pepř
sůl
olej
1polévkové lžíce másla
1 polévková lžíce hladké mouky
vývar na podlití, citron, petrželka
Postup:
Omyté a osušené maso nakrájíme přes vlákno na plátky, silné cca 1 ½ cm. Plátky masa...
Jablkové věnečky s vanilkovým krémem
18.02.2022 08:53
Suroviny:
4 – 5 jablek (podle velikosti)
150 ml mléka
4 lžíce bílého vína
2 vejce
několik lžic hladké mouky
1 citron
1 lžička cukru
sůl
1 balení skořicového cukru
máslo na smažení (nejvhodnější je přepuštěné)
Na krém:
400 ml mléka
100 g jemného krystalového cukru
1 vanilkový cukr
2 vrchovaté lžíce...
Řízky naruby
11.02.2022 09:00
Suroviny:
4 plátky z vepřové krkovice bez kosti po cca 150 g (kýta, kotlety)
300 g sterilované pikantní zeleninové směsi
70 g anglické slaniny
70 g rajčatového protlaku nebo pyré
1 velká cibule
plnotučná hořčice
1 vejce
strouhanka na obalení
tuk na smažení
mletý pepř
sůl
Postup:
Plátky...
Potica – kynutý závin
04.02.2022 09:17
Suroviny:
600 g polohrubé mouky
2 žloutky
300 ml mléka
80 g másla nebo tuku
50 g cukru
1 lžička soli
20 g droždí
2 lžíce rumu
citrónová kůra
tuk na vymazání
Na náplň:
400 g mletých vlašských ořechů
60 g strouhanky
200 g cukru
½ lžičky mleté kávy
2 lžíce rumu
120 g másla
cca 250 ml vařícího mléka
1...
Špagety podle paní Sovičové
28.01.2022 09:01
Suroviny:
500 g suchých špaget
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě o hmotnosti cca 180 g
1 cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje
5 lžic mléka
1 lžička sladké mleté papriky
70 g rajčatového protlaku
1 snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného oregana
200 ml zakysané...
Štrachanda
21.01.2022 08:40
Suroviny:
600g vařených brambor (6 středně velkých brambor)
hrst sušených hub předem namočených
1 cibule
1 polévková lžíce oleje
2 stroužky česneku
3 lžíce pšeničné krupice
150g šunky nebo uzeného masa
70 g škvarků
2 vejce
5 lžic smetany
kmín
majoránka
sůl
Na vymazání a vysypání pekáče:
sádlo...
Záznamy: 141 - 150 ze 731