Recepty z rádia

Velikonoční věnec nebo cop

25.03.2022 09:31
Suroviny:  250g polohrubé mouky 50 g moučkového cukru 100 - 125 ml vlažného mléka 1 žloutek  20 g droždí  50 g rostlinného tuku  30 g rozinek 1 citrón špetka mletého muškátového oříšku sůl 1 vejce na potření, event. mandlové lupínky na...

Žampiónový krém a bramborové placky ze syrových brambor

18.03.2022 09:35
Suroviny: Na krém: 250 g žampiónů 1 cibule 1 PL másla 1 – 2 brambory 100 g měkkého taveného sýra 1 ¼ l drůbežího vývaru (lze použít i bujón v kostce) 1 snítka čerstvého tymiánu (1 KL sušeného) 1 KL mletého kmínu 100 ml smetany na šlehání sůl, petrželka Na placky: 6 středně velkých brambor 1...

Květákové placičky

11.03.2022 09:41
Suroviny:   1 středně velký květák (cca 600 g) 3 - 4 vejce 50 g nastrouhaného tvrdého sýra 200 g uzeného masa nebo uzeniny cca 5 polévkových lžic mléka hrst strouhanky mletý pepř sůl olej nebo sádlo na smažení   Postup:   Očištěný syrový květák a sýr nastrouháme. Přidáme na kostičky...

Hermelínové variace

04.03.2022 08:07
Suroviny: 2 ks sýra Hermelín Na základ náplně: 100 g Lučiny 100 g měkkého taveného sýr 1 – 2 lžíce zakysané smetany Do náplně č. 1: 1 lžička naloženého zeleného pepře 1 lžička kaparů 50 g salámu typu Herkules petrželka sůl Do náplně č. 2: 1 vrchovatá lžíce drceného uzeného...

Mrkev s hráškem a telecím masem

25.02.2022 09:02
Suroviny: 400 g telecího masa z plece 500 g mrkve 250 g mraženého hrášku 1 větší cibule kmín mletý pepř sůl olej 1polévkové lžíce másla 1 polévková lžíce hladké mouky vývar na podlití, citron, petrželka Postup: Omyté a osušené maso nakrájíme přes vlákno na plátky, silné cca 1 ½ cm. Plátky masa...

Jablkové věnečky s vanilkovým krémem

18.02.2022 08:53
Suroviny: 4 – 5 jablek (podle velikosti) 150 ml mléka 4 lžíce bílého vína 2 vejce několik lžic hladké mouky 1 citron 1 lžička cukru sůl 1 balení skořicového cukru máslo na smažení (nejvhodnější je přepuštěné) Na krém: 400 ml mléka 100 g jemného krystalového cukru 1 vanilkový cukr 2 vrchovaté lžíce...

Řízky naruby

11.02.2022 09:00
Suroviny: 4 plátky z vepřové krkovice bez kosti po cca 150 g (kýta, kotlety) 300 g sterilované pikantní zeleninové směsi 70 g anglické slaniny 70 g rajčatového protlaku nebo pyré 1 velká cibule plnotučná hořčice 1 vejce strouhanka na obalení tuk na smažení mletý pepř sůl   Postup: Plátky...

Potica – kynutý závin

04.02.2022 09:17
Suroviny: 600 g polohrubé mouky 2 žloutky 300 ml mléka 80 g másla nebo tuku 50 g cukru 1 lžička soli 20 g droždí 2 lžíce rumu citrónová kůra tuk na vymazání Na náplň: 400 g mletých vlašských ořechů 60 g strouhanky 200 g cukru ½ lžičky mleté kávy 2 lžíce rumu 120 g másla cca 250 ml vařícího mléka 1...

Špagety podle paní Sovičové

28.01.2022 09:01
Suroviny: 500 g suchých špaget 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě o hmotnosti cca 180 g 1 cibule 1 stroužek česneku 3 lžíce oleje 5 lžic mléka 1 lžička sladké mleté papriky 70 g rajčatového protlaku 1 snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného oregana 200 ml zakysané...

Štrachanda

21.01.2022 08:40
Suroviny: 600g vařených brambor (6 středně velkých brambor) hrst sušených hub předem namočených  1 cibule 1 polévková lžíce oleje 2 stroužky česneku 3 lžíce pšeničné krupice 150g šunky nebo uzeného masa 70 g škvarků 2 vejce 5 lžic smetany kmín majoránka sůl Na vymazání a vysypání pekáče: sádlo...
Záznamy: 141 - 150 ze 731
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>