Vepřové kotlety delikates

16.01.2014 16:17

Suroviny:

 

4 vepřové kotlety s kostí po cca 200 g

2 stroužky česneku

1 lžička kmínu

30 g másla

30 g sádla

1 cibule

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžička kaparů

1 lžička polohrubé mouky

250 ml zakysané smetany

sůl

 

Postup:

 

Kotlety otřeme vlhkým ubrouskem, lehce je naklepeme, osolíme, okmínujeme a potřeme utřeným česnekem. V kastrole rozpálíme sádlo s máslem a připravené kotlety opečeme po obou stranách dozlatova. Opečené vyjmeme, ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, přidáme hořčici, nakrájené kapary a vše zalijeme smetanou. Je-li omáčka příliš hustá, naředíme ji trochou vody. Vložíme zpět opečené kotlety a pod poklicí dusíme do měkka.

 

Přílohy: vařené nudle maštěné máslem, nebo brambory v různých úpravách, zeleninové saláty.

 

Celková doba přípravy cca 50 minut.

4 porce