Vepřové kotlety delikates
Suroviny:
4 vepřové kotlety s kostí po cca 200 g
2 stroužky česneku
1 lžička kmínu
30 g másla
30 g sádla
1 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička kaparů
1 lžička polohrubé mouky
250 ml zakysané smetany
sůl
Postup:
Kotlety otřeme vlhkým ubrouskem, lehce je naklepeme, osolíme, okmínujeme a potřeme utřeným česnekem. V kastrole rozpálíme sádlo s máslem a připravené kotlety opečeme po obou stranách dozlatova. Opečené vyjmeme, ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, přidáme hořčici, nakrájené kapary a vše zalijeme smetanou. Je-li omáčka příliš hustá, naředíme ji trochou vody. Vložíme zpět opečené kotlety a pod poklicí dusíme do měkka.
Přílohy: vařené nudle maštěné máslem, nebo brambory v různých úpravách, zeleninové saláty.
Celková doba přípravy cca 50 minut.
4 porce