Velikonoční špenátová polévka

15.03.2010 12:16

Suroviny:

1 balení mraženého špenátového protlaku (350 – 400 g)

1 cibule

1 polévková lžíce másla

2 polévkové lžíce hladké mouky

150 ml sladké smetany

cca 500 ml vody

sůl

mletý bílý pepř

 

2 natvrdo uvařená vejce

 

Postup:

Oloupanou cibuli najemno nakrájíme a na másle ji necháme zesklovatět. Pak ji zasypeme moukou, promícháme a necháme zrůžovět. Za stálého míchání přilijeme vodu, přidáme nerozmražený špenátový protlak, osolíme a pod pokličkou pomalu vaříme asi 15 minut. Potom polévku zalijeme smetanou, přivedeme k varu, ale dál již nevaříme. Podle chuti přidáme utřený česnek a mletý pepř. Podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec.

3 - 4 porce celková doba přípravy 25 minut

Poznámka: Do polévky můžeme přidat nadrobno nakrájené kopřivy a lze ji připravit i z čerstvého špenátu.