Supersnídaně z pohanky

06.09.2024 09:16

Suroviny:

 

70 g neloupané pohanky

6 datlí

1 lžička vanilkového cukru

200 ml mléka

1/2 lžičky mleté skořice

1 lžíce ořechových jader (vlašské, lískové, mandle, kešu, para.....)

100 g bílého jogurtu řeckého typu

2 sušené fíky

kousek másla

čerstvé ovoce na ozdobu

med, datlový, čekankový nebo rýžový sirup

 

Postup:

 

Propláchnutou pohanku smícháme s nahrubo nasekanými ořechy, vanilkovým cukrem, skořicí a vypeckovanými, na kousky nakrájenými datlemi. Přelijeme mlékem a přes noc necháme v ledničce. Před podáváním fíky nakrájíme na čtvrtiny a krátce je na másle prohřejeme, krásně se provoní. Spolu s jogurtem vmícháme do namočené pohanky a podle chuti pokapeme medem nebo datlovým, čekankovým či rýžovým sirupem.

 

doba přípravy 10 minut + několik hodin na nabobtnání pohanky

1 porce

 

Pohanka je velmi zdravá a našemu tělu prospěšná po mnoha stránkách. Čas od času si v naší relaci pohanku připravujeme. Tak je tomu i tentokrát. Ten dnešní recept je obzvlášť zdravý.

Místo datlí a fíků lze samozřejmě použít i jiné sušené ovoce nebo jen rozinky, ale ta dnešní kombinace je unikátní.

Tenhle recept se jistě bude hodit i školákům, kterým už „to ve škole začalo“

a někteří si ho jistě i sami připraví.

Tak dobrou chuť a hodně úspěchů v novém školním roce.