Supersnídaně z pohanky
Suroviny:
70 g neloupané pohanky
6 datlí
1 lžička vanilkového cukru
200 ml mléka
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžíce ořechových jader (vlašské, lískové, mandle, kešu, para.....)
100 g bílého jogurtu řeckého typu
2 sušené fíky
kousek másla
čerstvé ovoce na ozdobu
med, datlový, čekankový nebo rýžový sirup
Postup:
Propláchnutou pohanku smícháme s nahrubo nasekanými ořechy, vanilkovým cukrem, skořicí a vypeckovanými, na kousky nakrájenými datlemi. Přelijeme mlékem a přes noc necháme v ledničce. Před podáváním fíky nakrájíme na čtvrtiny a krátce je na másle prohřejeme, krásně se provoní. Spolu s jogurtem vmícháme do namočené pohanky a podle chuti pokapeme medem nebo datlovým, čekankovým či rýžovým sirupem.
doba přípravy 10 minut + několik hodin na nabobtnání pohanky
1 porce
Pohanka je velmi zdravá a našemu tělu prospěšná po mnoha stránkách. Čas od času si v naší relaci pohanku připravujeme. Tak je tomu i tentokrát. Ten dnešní recept je obzvlášť zdravý.
Místo datlí a fíků lze samozřejmě použít i jiné sušené ovoce nebo jen rozinky, ale ta dnešní kombinace je unikátní.
Tenhle recept se jistě bude hodit i školákům, kterým už „to ve škole začalo“
a někteří si ho jistě i sami připraví.
Tak dobrou chuť a hodně úspěchů v novém školním roce.